Nepečená makovo-tvarohová torta s čerešňami
Poznáte kombináciu čerešní, maku a tvarohu? Nie? Je to skutočná explózia chutí!
10. JUL 2015
Čo budeme potrebovať?
Korpus:
- 1 šálka datlí (namočené vo vode aspoň na 2 hodiny)
- 1 šálka pomletého maku
- 1/2 šálky ovsených vločiek (v prípade bezlepkovej verzie je možné použiť aj oriešky)
- malé množstvo javorového sirupu, alebo medu
Krém:
- 250 g jemného tvarohu
- 250 g mascarpone
- nakrájané ovocie (ja som použila jahody zo záhradky)
- malé množstvo javorového sirupu alebo medu
Postup:
Datle zmixujeme, pridáme mak, vločky a prípadne trošku sirupu. Ak sa vám zdá hmota málo lepivá, pridajte trochu vody, v ktorej boli datle. Hmotu dobre natlačte do tortovej formy a dajte do chladničky. Tvaroh vymiešajte s mascarpone. Doslaďte podľa chuti a pridajte nakrájané jahody. Krém natrite na korpus, posypte makom a nechajte stuhnúť v chladničke (odporúčam aspoň cez noc). Pred podávaním poukladajte na tortu čerešne.
Zdroj receptu: fitshaker
Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o:
Nepečená čokoládovo-ovocná tortička bez sladidla
DISKUSIA K ČLÁNKU (0)