8. JUL 2015

Jahodová čokoláda

Jahodová čokoláda poteší každého maškrtníka.

Suroviny:

  • 1/3-1/2 hrnčeka kokosového oleja
  • 1/3 hrnčeka kakaového masla
  • 2 PL nepraženého kakaa 
  • 6 datlí
  • 1/3 hrnčeka postrúhaného kokosu
  • 100 g čerstvých jahôd alebo iného ovocia (môže byť aj mrazené)

Postup:

Datle zalejeme vriacou vodou a necháme chvíľu odstáť. Potom ich s tou istou vodou rozmixujeme na sirup. Kokosový olej a kakové maslo rozpustíme v hrnci, pridáme kakao a datlový sirup. Hlbšiu misku, alebo tanier vystelieme papierom na pečenie, na ktorý si potom rozložíme pokrájané jahody a posypeme kokosom. Vylejeme na ne kakaovú zmes a vložíme do mrazničky. Po stuhnutí pokrájame na kocky alebo iný tvar.

Zdroj receptu: zdraviebezliekov.sk

Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o: 

Božská čokoláda z panenského kokosového olejaBožská čokoláda z panenského kokosového oleja

 

 

Čokoládové brownies- raw receptČokoládové brownies

 

 

 

Pomarančové brownies s extra čokoládovou polevouPomarančové brownies s extra čokoládovou polevou


Autor článku

Evablaho

Eva Blaho

Koncom roka 2011 som sa vrátila z Austrálie, kde som vyštudovala naturopatiu a nutričné poradenstvo. Na základe tejto skúsenosti som získala úplne iný pohľad na stravu, zdravie a životný štýl. Rozhodla som sa nenechať si tieto informácie iba pre seba. Prišla som späť na Slovensko a odvtedy pomáham ľuďom a šírim zdravé informácie prostredníctvom konzultácií, kurzov varenia, prednášok a chutných receptov.

http://www.zdraviebezliekov.sk

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Jahodová čokoláda

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 852
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.