Nepečená čokoládovo-ovocná tortička bez sladidla
Chcete vyskúšať tortičku, ktorou nepohrdne ani návšteva, je hotová za niekoľko minút a skvelo chutí?
Čo budeme potrebovať?
Na korpus:
- cca 10 ks datlí (namočené vo vode)
- ½ hrnčeka pomletých orieškov (ja som použila mandle)
- ½ hrnčeka jemných ovsených vločiek
- 4 PL kokosového oleja
Na čokoládovú vrstvu:
- 1 rozpustená horká čokoládka s vysokým podielom kakaa
- 2 PL kokosového oleja
- ½ šálky kokosu
Na ovocnú vrstvu:
- 200 g tvarohu, ricotty alebo mascarpone
- 100 g čerstvých malín (prípadne iné bobuľové ovocie)
Postup:
Pripravíme si korpus. Datle rozmixujeme, pridáme vločky a oriešky. Ak si chceš pripraviť bezlepkovú verziu, vločky môžeš nahradiť kokosom alebo inými orieškami. Pridáme kokosový olej. Ak by bola hmota veľmi trúsivá, môžeš priliať trošičku vody. Do menšej tortovej formy natlačíme zmes tak, aby držala pokope a šup s ňou do chladničky.
Potom si roztopíme čokoládku s kokosovým olejom. Pridáme kokos a necháme chvíľku vychladnúť. Mierne vychladnutú čoko-zmes nalejeme na korpus a znova ho vrátime do chladničky. Nakoniec rozmačkáme maliny a zmiešame s ľubovoľným tvarohom podľa chuti. Ak potrebuješ krém sladší, môžeš do neho pridať trošku javorového sirupu. Bez neho je však krásne svieži a chutný. Ovocnú vrstvu natrieme na čokoládovú. Dozdobíme ovocím a necháme niekoľko hodín v chladničke. Ak chceme tortičku rýchlo podávať, stačí ju dať na polhodinku do mrazničky.
Zdroj receptu: fitshaker
Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o:
Bezlepkový koláč z makovej múky
Jablková torta z celozrnnej špaldovej a kokosovej múky