30. JUN 2015

Nepečený čokoládový koláč

Týmto koláčom potešíte nielen milovníkov zdravého životného štýlu.

Suroviny na 26 cm tortovú formu

Cesto:

  • 1 1/2 hrnčeka makadamových orechov, alebo kešu
  • 1/4 hrnčeka nepraženého kakaa
  • 3 PL ryžového sirupu
  • 1 ČL vanilkového prášku
  • štipka soli

Plnka:

  • 1 väčšie avokádo
  • 1/2 hrnčeka ryžového sirupu
  • 1/2 hrnčeka mandľového mlieka
  • štipka soli
  • 1/2 hrnčeka roztopeného kokosového oleja
  • 1/2 hrnčeka mandľového masla
  • 1/2 hrnčeka nepraženého kakaa

Poleva:

  • 1/4 hrnčeka kokosového oleja
  • 1/4 hrnčeka ryžového sirupu
  • 1/4 hrnčeka nepraženého kakaa
  • 1/2 ČL vanilkového prášku
  • štipka soli

Postup:

Makadamové orechy zmixujte na jemnú múčku, prípadne môžete nechať aj väčšie kúsky, ak máte radi chrumkavé. V kuchynskom robote zmiešajte orechy, kakao, sirup, vanilku a soľ na pevnú zmes. Netreba to príliš dlho mixovať, stačí niekoľko minút, aby to nebolo príliš olejnaté. Môžete to poriadne premiešať aj rukami. Presuňte do tortovej formy a pomocou prstov vyplňte spodok a boky formy.

V kuchynskom robote rozmixujte avokádo, sirup, mandľové mlieko a soľ na jemnú konzistenciu. Potom pridajte zvyšné suroviny a znova všetko rozmixujte na hustejší krém. Vylejte na orechové cesto vo forme a odložte do mrazničky na 4 hodiny.

Polevu si pripravíte zmiešaním všetkých surovín v miske vo vodnom kúpeli. Vo väčšom hrnci priveďte vodu do varu a potom na to položte misku. Za občasného miešania nechajte rozpustiť kokosový olej a premiešajte s ostatnými surovinami. Vylejte na zmrazenú tortu a znova zmrazte na 10 minút. Môžete podávať.

Ja som túto tortu nechala v mrazničke cez noc, lebo som ju robila neskoro večer, a preto je poleva tuhšia a pevnejšia. Nemusí byť však až taká pevná. Tortu môžete uchovávať v mraziaku max. 2 týždne.

Zdroj receptu: zdraviebezliekov.sk

Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o: 

Fitness tiramisuVraj tiramisu nemôže byť diétne a zdravé? A veru môže!

 

 

 

Mrkvová tortaMrkvová torta

 

 

 

Pomarančová tortaPomarančová torta

 


Autor článku

Evablaho

Eva Blaho

Koncom roka 2011 som sa vrátila z Austrálie, kde som vyštudovala naturopatiu a nutričné poradenstvo. Na základe tejto skúsenosti som získala úplne iný pohľad na stravu, zdravie a životný štýl. Rozhodla som sa nenechať si tieto informácie iba pre seba. Prišla som späť na Slovensko a odvtedy pomáham ľuďom a šírim zdravé informácie prostredníctvom konzultácií, kurzov varenia, prednášok a chutných receptov.

http://www.zdraviebezliekov.sk

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Nepečený čokoládový koláč

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 858
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.