Suroviny:
- 1/3-1/2 hrnčeka kokosového oleja
- 1/3 hrnčeka kakaového masla
- 2 PL nepraženého kakaa
- 6 datlí
- 1/3 hrnčeka postrúhaného kokosu
- 100 g čerstvých jahôd alebo iného ovocia (môže byť aj mrazené)
Postup:
Datle zalejeme vriacou vodou a necháme chvíľu odstáť. Potom ich s tou istou vodou rozmixujeme na sirup. Kokosový olej a kakové maslo rozpustíme v hrnci, pridáme kakao a datlový sirup. Hlbšiu misku, alebo tanier vystelieme papierom na pečenie, na ktorý si potom rozložíme pokrájané jahody a posypeme kokosom. Vylejeme na ne kakaovú zmes a vložíme do mrazničky. Po stuhnutí pokrájame na kocky alebo iný tvar.
Zdroj receptu: zdraviebezliekov.sk
Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o:
Božská čokoláda z panenského kokosového oleja
Pomarančové brownies s extra čokoládovou polevou
DISKUSIA K ČLÁNKU (0)