Pomarančové brownies s extra čokoládovou polevou
Čo poviete na spojenie kokosovej múky, ľanových semiačok, sušených datlí, cukety, kakaa, čokolády a pomaranča? Tieto i ďalšie ingrediencie nájdete v týchto chutných koláčikoch.
Na prípravu cca 10 kúskov potrebujeme:
- 1 1/2 hnčeka kokosovej múky
- 1/2 hrnčeka ľanových semiačok
- 1/2 hrnčeka sušených datlí
- 1/2 cukety
- 4 PL kakaového prášku RAW
- 1/2 hrnčeka kokosového oleja
- 1 RAW čokoláda
- 1 pomaranč
- štipka himalájskej soli
Postup prípravy:
V mlynčeku na kávu si zo strúhaného kokosu pripravíme kokosovú múku. To isté urobíme s ľanovými semiačkami. V mixéri so sekacími nožmi si rozmixujeme kokosovú múku, ľanovú zmes, sušené datle tak, aby sa pekne spojili a vytvorili lepkavú zmes. Do mixéra pridáme soľ, nastrúhanú kôru a šťavu z pomaranča, nastrúhanú cuketu, kakao a polovicu pripraveného kokosového oleja. Všetko rozmixujeme. Vyberieme z mixéra a zmes natlačíme do formy v tvare kocky, ktorú si vystelieme papierom na pečenie. Dáme do mrazničky asi na 30 minút. Medzitým si roztopíme raw čokoládu so zvyškom kokosového masla, zamiešame to spolu a vylejeme na vychladenú zmes vo forme. Opäť vložíme do mrazničky asi na 15 minút. Vyberieme, nakrájame a podávame ozdobené pomarančom.