29. NOV 2014

Božská čokoláda z panenského kokosového oleja

Kokosový olej je pokladom pre zdravie. Prečo si z neho nepripraviť sladkú a zdravú maškrtu? 

Odporúčame prečítať: "Snickers" proteínová tyčinka

Suroviny:

  • 100 g panenského kokosového oleja (v tekutej forme)
  • 200 g prírodného raw kakaového prášku, alebo kakao bez cukru 
  • 2 PL medu, alebo javorového sirupu
  • mandle, lieskové orechy, pistácie, konopné semená, brusnice, chili paprika

Príprava:

Vo veľkej mise spolu zmiešame kokosový olej, kakao a med (javorový sirup). Pripravíme si veľký kus papiera na pečenie. Rozdelíme čokoládovú zmes na 4 rovnaké diely. Tieto diely umiestnime na papier tak, aby sme vytvorili 4 rovnomerné čokoládové pláty. Povrch každého plátu posypeme buď mandľami, alebo lieskovými orechmi, pistáciami, konopnými semenami, čili paprikou alebo brusnicami. Ak si želáme, aby bola čokoláda tenká, prikryjeme vrch ďalším hárkom papiera na pečenie. Valčekom potom jemne prejdeme po povrchu čokoládových plátov. Takýmto spôsobom bude čokoláda tenšia. Čokoládu dáme na papieri na pečenie do mrazničky. Za 3-4 hodiny je čokoláda hotová. Čokoládu potom uskladňujeme v chladničke, pretože sa ľahko topí. 

Odporúčame prečítať: Avokádovo-limetkové pralinky


Autor článku

Superfitmonkey

Alesya Volpi Radkovska

Alesya Volpi sa narodila na Ukrajine a už v štyroch rokoch začala navštevovať svoje prvé hodiny tanca. Nikdy neostala len pri jednom tanečnom štýle, ale snažila sa zdokonaľovať v rôznych tanečných štýloch: moderný tanec, hip-hop, dancehall, reggae ton, balet a nakoniec twerk. S cieľom vytvoriť dokonale vyvážený životný štýl pre každú ženu, Alesya cestovala po celom svete aby študovala rôzne formy životných štýlov a zistila, čo funguje najlepšie pre ženy rôznych národností. V súčastnosti je Alesya profesionálnou choreografkou, fitness inštruktorkou a odborníčkou na výživu. Žije na Slovensku so svojím manželom a dvojročným synom. V roku 2015 Alesya vytvorila nový sexy a stimulujúci tanečný fitness životný štýl - GLAMNESS.

https://glamness.com

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Božská čokoláda z panenského kokosového oleja

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 858
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.