Nakopni svoju imunitu v Supershape PREMIUM

POWER WOMAN 3

Grissini zo špaldovej múky a semoliny

Chrumkavé a zdravé tyčinky.

Grissini zo špaldovej múky a semoliny vhodné aj pre malé deti
12. APR 2016

Potrebujeme

  • 330 g špaldovej múky hladkej 
  • 270 g semoliny z trvrdej pšenice
  • 50 g kurakkanovej múky alebo pšenovej
  • 40 g bio kvasníc
  • 6 lyžíc olivového oleja  
  • 3 dcl vody
  • soľ himalájsku
  • štipku trstinového cukru 

Postup

Všetky múky  zmiešame  v mise kuchynského robota. Môžete aj ručne, ale  je to namáhavejšie. Pridáme droždie – kvasnice, cukor, olivový olej, vlažnú vodu, soľ a vypracujeme kompaktné, trocha lepivé cesto. Necháme vykysnúť na prikrytom mieste hodinu a štvrť. Cesto dáme na semolinou pomúčenú dosku  a ešte raz premiesime. Rozdelíme na dva bochníky a vyvaľkáme obdĺžnik. Nakrájame asi 3 cm široké a 20 cm dlhé pásiky, ktoré v strede preložíme a dlaňami ušúľame  grissini. Doska pri  tvarovaní musí byť suchá, inak sa vám cesto bude šmýkať. Grissini naukladáme s odstupom na plech, vyložený papierom na pečenie. Pečieme pri 190 stupňoch cca 15 minút. Do cesta  môžete pridať posekané bylinky, bazalku alebo restovaný cesnak.

Zdroj receptu: horecka.sk

zdravedesiate

Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o:

Čučoriedkové muffinky z celozrnnej múkyČučoriedkové muffiny z celozrnnej múky

Vyskúšajte muffiny, cesto sa podarí vždy a ak aj doma nemáte čučoriedky, pridajte iné bobuľové ovocie.

 

 

Grepová ovsená kaša so škoricou, kokosom a lieskovcamiGrepová ovsená kaša so škoricou, kokosom a lieskovcami

Táto kaša sa skvelé hodí na raňajky. Veď vyskúšajte!

 

 

Bezlepkové orechové keksy s kurakkanovou múkouBezlepkové orechové keksy s kurakkanovou múkou

Tieto sušienky sú neobyčajné v tom, že obsahujú kurakkanovú múku. 

 


Autor článku

horeckablog

Silvia Horecká

Pracujem takmer pol života v gastronómii a v rámci tovaroznalectva som sa vývojom a štúdiom dostala až k naturopatii a trofologii. Snažím sa v svojom koncepte Terapia jedlom priblížiť ľudom vhodný výber jedál tak aby bolo čo najviac využiteľné pre ich zdravie a uspokojilo aj chuťové poháriky. V súčasnej dobe vediem kurzy varenia spojené s prednáškami a prezentáciou jednodruhových potravín a ich úpravy.

http://horecka.sk

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Grissini zo špaldovej múky a semoliny

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.