Grissini zo špaldovej múky a semoliny
Chrumkavé a zdravé tyčinky.
Potrebujeme
- 330 g špaldovej múky hladkej
- 270 g semoliny z trvrdej pšenice
- 50 g kurakkanovej múky alebo pšenovej
- 40 g bio kvasníc
- 6 lyžíc olivového oleja
- 3 dcl vody
- soľ himalájsku
- štipku trstinového cukru
Postup
Všetky múky zmiešame v mise kuchynského robota. Môžete aj ručne, ale je to namáhavejšie. Pridáme droždie – kvasnice, cukor, olivový olej, vlažnú vodu, soľ a vypracujeme kompaktné, trocha lepivé cesto. Necháme vykysnúť na prikrytom mieste hodinu a štvrť. Cesto dáme na semolinou pomúčenú dosku a ešte raz premiesime. Rozdelíme na dva bochníky a vyvaľkáme obdĺžnik. Nakrájame asi 3 cm široké a 20 cm dlhé pásiky, ktoré v strede preložíme a dlaňami ušúľame grissini. Doska pri tvarovaní musí byť suchá, inak sa vám cesto bude šmýkať. Grissini naukladáme s odstupom na plech, vyložený papierom na pečenie. Pečieme pri 190 stupňoch cca 15 minút. Do cesta môžete pridať posekané bylinky, bazalku alebo restovaný cesnak.
Zdroj receptu: horecka.sk
Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o:
Čučoriedkové muffiny z celozrnnej múky
Vyskúšajte muffiny, cesto sa podarí vždy a ak aj doma nemáte čučoriedky, pridajte iné bobuľové ovocie.
Grepová ovsená kaša so škoricou, kokosom a lieskovcami
Táto kaša sa skvelé hodí na raňajky. Veď vyskúšajte!
Bezlepkové orechové keksy s kurakkanovou múkou
Tieto sušienky sú neobyčajné v tom, že obsahujú kurakkanovú múku.