29. MAR 2016

Bezlepkové orechové keksy s kurakkanovou múkou

Tieto sušienky sú neobyčajné v tom, že obsahujú kurakkanovú múku. Je to prirodzene bezlepková  potravina a má podstatný nutričný význam hlavne pre pôvodné chudobné oblasti. 

SUROVINY

  • 120 g strúhaného kokosu
  • 100 g instantných pšenových vločiek
  • 50 g kurakkanovej múky (gaštanovej, kokosovej)
  • 70 g pomletých  lieskovcov
  • 50 g pekanových orechov najemno nasekaných (môžete nahradiť lieskovcami)
  • 170 g masla 
  • 2 vajíčka
  • 1 PL palmového cukru
  • 2 PL medu
  • štvrť malej lyžičky sódy bikarbóny
  • štvrť malej lyžičky mletej škorice

POSTUP

Maslo roztopíme a vsypeme doň strúhaný kokos a postupne všetky sypké ingrediencie, orechy, sodu, škoricu, med, premiešavame  a nakoniec pridáme 2 vajíčka. Vytvoríme hustú, lepivú hmotu, z ktorej vytvarujeme placky hrubé asi 1 cm a dáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme 13 minút v teplovzdušnej rúre  pri teplote 170 stupňov Celzia. Správne upečené keksy budú karamelovo hnedé. Po vychladnutí ich uložte do plechovej krabice vystlanej jemným papierom. Z tejto dávky pripravíte cca 35 – 40 keksov.

Pokiaľ vám lepok nevadí, kurakkanovú múku môžete nahradiť celozrnnou múkou.

Zdroj receptu: horecka.sk

zdravedesiate

 

 

Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o: 

muffinyMafiny z quinoy plnené čokoládou

Quinoa a čokoláda? Áno, aj táto kombinácia je možná a vzniká z nej chutný a výživný koláčik. 

 

Jednoduché mandľové koláčiky /biscotti/ – bez lepkuJednoduché mandľové koláčiky bez lepku

Tento recept som si požičala z talianskej ,,pasticcerie“, ale trochu som ho upravila.

 

 

Poctivý tvarohový koláč s medom a jablkamiPoctivý tvarohový koláč s medom a jablkami

Jabĺčka v kombinácii s medom, mandľami, hrozienkami a kvalitným tvarohom chutia výnimočne. 


Autor článku

horeckablog

Silvia Horecká

Pracujem takmer pol života v gastronómii a v rámci tovaroznalectva som sa vývojom a štúdiom dostala až k naturopatii a trofologii. Snažím sa v svojom koncepte Terapia jedlom priblížiť ľudom vhodný výber jedál tak aby bolo čo najviac využiteľné pre ich zdravie a uspokojilo aj chuťové poháriky. V súčasnej dobe vediem kurzy varenia spojené s prednáškami a prezentáciou jednodruhových potravín a ich úpravy.

http://horecka.sk

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Bezlepkové orechové keksy s kurakkanovou múkou

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 

Súvisiace články

Vegetariánsky tataráčik
Barbora Drahovská
Domáce musli tyčinky
Natália Spišiaková
Domáce musli tyčinky
30
SEP
Vanilkové rožky
AkoSiUvaritZdravie
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 860
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.