22. MAR 2016

Mafiny z quinoy plnené čokoládou

Quinoa a čokoláda? Áno, aj táto kombinácia je možná a vzniká z nej chutný a výživný koláčik. 

SUROVINY

(Na prípravu cca 8 ks potrebujeme)

  • 1 šálka quinoy
  • 1/2 šálky mletých ovsených vločiek
  • 1 PL otrúb (pšeničné, ovsené, ražné...)
  • 1 vajce
  • 1/2 prášku do pečiva
  • štipka sódy jedlej, štipka soli
  • 1/2 80 % horkej čokolády
  • 1 PL arašidového masla
  • 2 PL mlieka 
  • šťava z 1/2 citróna
  • 2 PL trstinového prírodného cukru

POSTUP

Quinou uvaríme podľa návodu, scedíme, ochladíme. Ku quinoe pridáme vločky, otruby, prášok do pečiva, soľ, sódu, vajce, šťavu z 1/2 citróna, 1 a 1/2 PL trstinového cukru. Zamiešame a naplníme košíčky do 1/3. V mikrovlnke zohrejeme arašidové maslo, čokoládu, 1/2 PL trstinového cukru a mlieko, a zamiešame. Plníme čokoládou priamo na nadávkované cesto z quinoy. Vrch prikryjeme opäť cestom z quinoy. Pečieme pri teplote 150 stupňov Celzia asi 20 minút. Podávame ešte teplé. 

Zdroj receptu: Natália Spišiaková

zdravedesiate

Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o: 

Božské muffiny bez múky (12ks)Božské muffiny bez múky

Muffiny sú stále veľmi populárne a pripraviť sa dajú aj bez múky.

 

Čučoriedkové muffinyČučoriedkové muffiny

Pripravte si zdravé a chutné muffinky s čučoriedkami.

 

 

Kokosové muffiny bez múkyKokosové muffiny bez múky

Na prípravu týchto muffín vám postačia štyri ingrediencie. 


Autor článku

zdravienatanieri

Natália Spišiaková

Milujem jedlo! Jedlo je moja závislosť a preto si musím vyberať. Až vekom som došla k uvedomeniu, že telo nie je „kuka nádoba“, ale dar, o ktorý sa treba starať, rozmaznávať ho a lahodiť mu. Všetka starostlivosť sa nám v dobrom vráti. Keďže mám hlavu plnú super zdravých receptov, cítila som potrebu podeliť sa s ostatnými.

http://www.zdravienatanieri.sk/

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Mafiny z quinoy plnené čokoládou

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 858
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.