Nájdete v nich pestrú škálu orechov, semienok, melasu a ďalšie pochúťky.
Tradičný recept pre všetkých, ktorí majú radi lístkové koláče a domáce výrobky z neho.
Tekvicová sezóna je v plnom prúde. Pečieme, varíme rôzne tvary a druhy tekvíc a hlavne degustujeme.
Najlepšia detská výživa je taká, ktorú pripravíme sami a pokiaľ je to možné z domácich čerstvých surovín.
Chutney sa používa ako príloha k hlavnému jedlu, čiže k mäsu, zelenine, plackám, ryži, bulguru, ale aj k rybám a morským plodom.
Tekvicové maslo je sladké, aromatické po korení a môže sa použiť aj ako nátierka na domáce keksy či piškóty či ku grilovanej zelenine.
Kefírové zrná sú vlastné baktérie a kvasnice, ktoré si spolu nažívajú. Volajú sa “zrná” iba kvôli vzhľadu.
Batáty nám vraj ohrievajú žalúdok, posilňujú vnútorné orgány a vďaka vysokému zastúpeniu vitamínov a minerálov sa batát nazýva aj „štartér“ imunity.
Tento jednoduchý jesenný koláč som pripravila ako alternatívu zeleninových a ovocných muffín, ktoré dávam deťom do školy na desiatu. Dôležité je, že chutí, je kompaktný, nedrobí sa a veľmi neušpiní ruky.
Jednoduchý, rýchly a chutný kokosový jogurt. Vyskúšajte!
Mlieko bez laktózy a cukru s lieskovými orieškami je výborné! A hlavné zdravé!
Myslíte si, že sa to nedá? Ale dá! A práve kvôli tomu tieto palacinky zvládnu aj tí, ktorí sporák nezapnú, čo je rok dlhý.
Je nás veľa, ktorí máme potravinovú intoleranciu na lepok a aj tých, ktorí majú alergiu.
Zbožňujem quinou, je to obilnina, ktorá sa dá uvariť a pripraviť na veľmi veľa spôsobov. Či už ako zdravá príloha (plná vitamínov, vápnika a belkovín) alebo ako samostatné jedlo naslano alebo nasladko.
Pohánka je bohatá na flavonoid rutín, ktorý posilňuje krvné cievy a je preto vhodný pri kŕčových žilách a popraskaných cievkach. Zároveň môže byť užitočný pri vysokom krvnom tlaku a kôrnatení ciev. O rutíne sa hovorí aj to, že môže pomôcť zlepšiť náladu pri depresiách.
Máte chuť na niečo menej tradičné? Okrem papriky, uhorky, mrkvy či avokáda v nich nájdete aj slnečnicu, kešu oriešky a sezam.
Nedávno sme náhodou natrafili na zaujímavé stránky Miroslavy Janigovej. Už len názov zivotjezmena.sk napovedal, že sa bude jednať o niečo inšpiratívne. Mirka minulý rok zmenila celý svoj jedálniček čisto na RAW stravu. Teda na stravu surovú, tepelne upravenú maximálne do 42 stupňov.
Ďatle, konopné, tekvicové a sezamové semiačka... To sú len niektoré z chutných a zdravých ingrediencií, ktoré nájdete v tejto tyčinke.