Jablkový perník
Tento jednoduchý jesenný koláč som pripravila ako alternatívu zeleninových a ovocných muffín, ktoré dávam deťom do školy na desiatu. Dôležité je, že chutí, je kompaktný, nedrobí sa a veľmi neušpiní ruky.
22. OKT 2014
Odporúčame prečítať: Amarantový koláč s makom, slivkami a jablkami
Potrebujeme:
- 400 g strúhaných jabÍk
- 150 g strúhanej tekvice hokkaido (povaríme s lyžicou cukru krátko cca 15 minút)
- 50 g lúpaných varených gaštanov (popučených)
- 80 g kokosového cukru (môže byť aj trstinový)
- 300 g kozieho jogurtu
- 2 vajíčka
- 50 g hrozienkok v bio kvalite
- 200 g celozrnnej špaldovej múky hladkej
- 100 g gaštanovej múky
- 60 g mandľovej, alebo kokosovej múky
- prášok do pečiva (bezfosfátový)
- malá lyžička mletého kardamonu, klinčekov,škorice, badiánu
Postup:
V miske zmiešame strúhané jablká, tekvicu, gaštany. Pridáme cukor, múky, prášok do pečiva, koreniny, vajíčka a jogurt a všetko dôkladne premiešame. Cesto musí byť hustejšie, ale musí sa pomaly liať. Okrúhlu formu s priemerom 28 cm natrieme maslom a pečieme 40 minút pri teplote 180 stupňov Celzia.
Odporúčame prečítať: Bezlepkový koláč s makovej múky
Zdroj receptu: http://horecka.wordpress.com/2014/09/30/zdrava-desiata-jablkovy-pernik/
DISKUSIA K ČLÁNKU (0)