Nakopni svoju imunitu v Supershape PREMIUM

POWER WOMAN 3

Zeleninová polievka s batatmi a cviklou

Obsahuje veľa vlákniny a minerálov, vitamíny E, C, karotény, minerály a dôležité polyfenolové antioxidanty. 

Zeleninová polievka s batatmi a cviklou
28. DEC 2016

Potrebujeme:

  • 5 veľkých mrkiev
  • 3 stredné cvikly
  • 1 veľký paštrnák
  • polovicu menšieho kelu
  • 2 veľké bataty
  • 1 červená cibuľa
  • 3 lyžice olivového oleja
  • 1/2 malej lyžičky kurkumy
  • 4 celé klinčeky
  • štipka škorice
  • nové korenie (5 guľôčok)
  • čierne mleté korenie z mlynčeka
  • 2 bobkové listy
  • 3 cm kúsok čerstvého zázvoru, ošúpať a nakrájať na drobné kúsky
  • 3 vetvičky tymianu
  • hrsť čerstvého ligurčeka a tiež jednu petržlenovej vňate (nasekanej)
  • na špic noža kumínu a mletého koriandru  (môžete použiť aj rascu namiesto kumínu)
  • 1/2 malej lyžičky  himalájskej soli alebo lyžica domácej zeleninovej soli
  • 3 – 4 l vody

Postup:

Do hrnca dáme olivový olej, ohrejeme kurkumu a suché koreniny a ihneď pridáme červenú cibuľu nasekanú nadrobno, zázvor a kel nakrájaný na pásiky. Krátko orestujeme a premiešame. Pridáme na kolieska nakrájanú mrkvu a paštrnák, premiešame  a nakoniec  ešte na kocky nakrájanú cviklu a batáty. Zalejeme vodou a vložíme umyté bylinky (tymian, bobkový, list) a varíme cca hodinu a pol. Pred dovarením ochutíme korením z mlynčeka a soľou. Po vypnutí posypeme polievku čerstvou petržlenovou vňaťou a ligurčekom alebo čerstvým koriandrom. Polievka má príjemne sladkú chuť, nezahusťujeme ju ničím a jeme bez chleba.  V polievke je dostatok vlákniny. Na záver môžete pridať pár kvapiek chilli oleja alebo kvalitného panenského oleja, napríklad sezamového, avokádového či tekvicového.

Zdroj: horecka.sk

Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o: 

Biela zimná polievkaBiela zimná polievka

Polievka je pripravená zo zeleru a jabĺk a nechýbajú ani rozmarínové krutóny. 

 

Hovädzí vývarHovädzí vývar

Čo navariť a ako posilniť imunitný systém? Odpoveďou je určite vývar z mäsa a kostí s troškou pálivejšieho korenia.

 

Petržlenovo-feniklový krémPetržlenovo-feniklový krém

Petržlen a fenikel tvoria dokonalý pár. Aspoň tak sa povráva, čo sa tejto voňavej a lahodnej polievky týka.


Autor článku

horeckablog

Silvia Horecká

Pracujem takmer pol života v gastronómii a v rámci tovaroznalectva som sa vývojom a štúdiom dostala až k naturopatii a trofologii. Snažím sa v svojom koncepte Terapia jedlom priblížiť ľudom vhodný výber jedál tak aby bolo čo najviac využiteľné pre ich zdravie a uspokojilo aj chuťové poháriky. V súčasnej dobe vediem kurzy varenia spojené s prednáškami a prezentáciou jednodruhových potravín a ich úpravy.

http://horecka.sk

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Zeleninová polievka s batatmi a cviklou

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.