9. NOV 2016

Petržlenovo-feniklový krém

Petržlen a fenikel tvoria dokonalý pár. Aspoň tak sa povráva, čo sa tejto voňavej a lahodnej polievky týka.

Recept pre 4 osoby

Potrebujeme:

  • 400 g petržlenu (váha po očistení)
  • 1 väčší fenikel
  • 1 šalotku
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 30 g masla
  • vodu
  • približne 400 – 500 ml mlieka (rastlinného mlieka)
  • 1 a 1/2 ČL soli
  • mletá rasca
  • 1/4 lyžičky mletého muškátového orieška

Postup: 

Šalotku očistíme a nakrájame. Stačí na väčšie kúsky, keďže polievku budeme v závere aj tak mixovať. V hrnci si roztopíme maslo, alebo olivový, či kokosový olej a dozlatista na ňom osmažíme šalotku spolu s dvoma kúskami očisteného cesnaku (vcelku). Pridáme očistený a na kúsky nakrájaný petržlen, fenikel a približne 1 a 1/2 ČL soli. 

Restujeme cca 8 – 10 minút, zalejeme vodou, tak aby siahala niečo nad zeleninu v hrnci, pridáme mletú rascu a muškátový oriešok a varíme približne 20 minút, až do zmäknutia. Polievku rozmixujeme dohladka ponorným mixérom a pridáme 400 – 500 ml mlieka (rastlinného mlieka) podľa toho, aký hustý krém máte radi. V prípade potreby dosolíme. Krém odporúčame podávať  ozdobený petržlenovou vňaťkou a tekvicovým olejom.

Zdroj: biteme.sk

Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o: 

Cuketová polievka so špenátomCuketová polievka so špenátom

Zaujímavá a chutná kombinácia. Vyskúšate ju? 

 

 

Krémová hokaido polievka so zázvoromKrémová hokaido polievka so zázvorom

Hokaido je veľmi chutná a zdravá tekvica, ktorá sa pripravuje aj so šupkou. 

 

 

Zeleninový borščZeleninový boršč

Odľahčiť stravu a urobiť si bezmäsité dni pravidelne je určite dobrý nápad.


Autor článku

biteme

Barbora Drahovská

Bite me je vegetariánsky blog nielen pre vegetariánov, ktorý založili v roku 2012 dve kamarátky Barbora a Mimi.

http://www.biteme.sk/

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Petržlenovo-feniklový krém

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 1150
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.