12. OKT 2016

Zeleninový boršč

Odľahčiť stravu a urobiť si bezmäsité dni pravidelne je určite dobrý nápad.

Suroviny na 2 porcie: 

  • 60 g mrkvy
  • 60 g červenej repy (cvikly)
  • 60 g zeleru
  • 100 g hlávkovej kapusty bielej
  • 60 g cibule
  • 60 g petržlenu
  • 50 g paradajkového pretlaku
  • 10 ml repkového oleja, alebo iného kvalitného rastlinného oleja
  • soľ, celé čierne a nové korenie, borievka, bobkový list
  • čerstvá vňať kôpru, alebo petržlenu podľa chuti

Postup:

Cibuľu speníme na oleji, pridáme nakrájanú mrkvu, petržlen, zeler, chvíľu restujeme, pridáme paradajkový pretlak, bobkový list, koreniny, nakrájanú kapustu a cviklu, prilejeme vodu, pridáme soľ a varíme asi 20 minút. Do hotového boršču nasekáme petržlenovú vňať alebo kôpor. Prípadne dochutíme lyžicou kyslej smotany, ktorou ozdobíme boršč na tanieri. Podávame s ražným chlebom.

Zdroj: akosiuvaritzdravie.sk

Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o: 

Jesenná fazuľová polievkaJesenná fazuľová polievka

Fazuľa je ďalším zdrojom rastlinných bielkovín, je sýta a veľmi výživná. Obsah proteínov je od 21 – 24 %, čím je porovnateľný s potravinami živočíšneho pôvodu.

 

Zeleninová polievka so špaldovým kernotomZeleninová polievka so špaldovým kernotom

Zeleninový vývar obsahuje dôležité minerálne látky, nezaťažuje telo soľou, ktorú obsahuje vývar z mäsa.

 

15-minútová polievka z červenej šošovicePolievka z červenej šošovice

Potrebujete rýchly recept, ktorý je nielen chutný, ale aj na niekoľko hodín zasýti a chutí aj malým deťom? 


Autor článku

Ako

Ako Si Uvarit Zdravie.sk

Ako Si Uvariť Zdravie - blog, ktorý vám pomôže cítiť sa lepšie, vyzerať lepšie, mať sa lepšie. Nájdete tu množstvo zaujímavých tém o výžive, pohybe, relaxe a spánku, recepty a informácie o doplnkoch. Tipy pre vaše zdravie a vitalitu.

http://akosiuvaritzdravie.sk/

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Zeleninový boršč

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 858
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.