28. SEP 2016

Zeleninová polievka so špaldovým kernotom

Zeleninový vývar obsahuje dôležité minerálne látky, nezaťažuje telo soľou, ktorú obsahuje vývar z mäsa.

 

Suroviny na 1 l vody:

  • mrkva
  • petržlen
  • brokolica
  • zeler
  • cibuľa
  • bobkový list
  • olivový olej
  • špaldové kernoto
  • soľ

Postup: 

Zeleninu (okrem brokolice a cibule) nakrájame na ľubovoľné kúsky. Na kvapke olivového oleja zeleninu chvíľku pražíme.
Potom prilejeme horúcu vodu, pridáme cibuľu, bobkový list, soľ. Pridáme špaldové kernoto a varíme asi 20 až 25 minút na miernom ohni. Asi 10 minút pred dovarením pridávam brokolicu kvôli tomu, že je jemnejšia, a mohla by sa v polievke rozpadnúť. Hotová polievka plná farieb a chutí!

Zdroj: fitrecepty.sk 

Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o: 

Polievka z červenej šošovicePolievka z červenej šošovice

Potrebujete rýchly recept, ktorý je nielen chutný, ale aj na niekoľko hodín zasýti a chutí aj malým deťom? 

 

Chalupársky vegetariánsky gulášChalupársky vegetariánsky guláš

Život vegetariána nie je vždy jednoduchý, ale...

 

Šošovicová polievka s ovsennými vločkamiŠošovicová polievka s ovsenými vločkami

Šošovica patrí medzi výživné druhy strukovín. 


Autor článku

bencova

Zuzana Benčová

Aktívne sa venujem zdravému životnému štýlu, najmä zdravému vareniu. Som zakladateľkou stránky www.fitrecepty.com, kde zverejňujem svoje bezmäsité recepty spolu s FOTO postupom, a tiež všetko dôležité o zdraví a výžive. A sem tam aj pár príbehov naviac, aby sme pri snahe zdravo variť nezabudli žiť, radovať sa a milovať :)

http://www.fitrecepty.com/

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Zeleninová polievka so špaldovým kernotom

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 858
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.