Starkina fazuľová polievka VEGGIE verzia
Stará klasika s malou bezmäsitou obmenou. Treba vyskúšať.
SUROVINY
- 250 g strakatej veľkej fazule
- 3 strúčiky cesnaku
- 2 zemiaky
- 1 menšiu cibuľu
- bobkový list, domáca červená mletá paprika, guľky čierneho korenia
- olej
- 1/2 balenia údeného tofu
- 2 sójové čili párky
- petržlenová vňať
POSTUP
Fazuľu namočíme na noc do vody. Na ďalší deň zlejeme vodu a fazuľu v hrnci zakryjeme vodou tak, aby nebolo fazuľu vidieť. Do hrnca hodíme aj cibuľku v šupke (buď sa rozpadne, alebo ju vyberiete). Počas varenia sa voda dopĺňa. Pridáme bobkový list, guľky korenia a soľ. Keď už začne mäknúť, pridáme nadrobno pokrájané zemiačiky a poprášime paprikou. Pretlačíme cesnak a varíme, kým nie sú zemiaky mäkké. Najlepšia nevegetariánska fazuľová polievka by mala obsahovať domácu klobásku či údené, ale pozor – táto vďaka údenému tofu a čili párkom získa tú krásnu dymovú príchuť.
Pred dovarením pridáme na kocky nakrájané tofu a celý čili párok. Podávame s nakrájanými kolieskami sójového párku a s petržlenovou vňaťou. Tak, povedzme si úprimne, starkina fazuľová je starkina fazuľová, ale ani táto verzia nie je menej hodnotná. Niekto do fazuľovej pridáva aj smotanu, ale my sme tak nikdy nerobili, takže som zostala pri starkinom recepte.
Zdroj: http://www.delisssima.com/2012/12/starkina-fazulova-polievka-veggie-verzia.html
Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o:
Tekvicová polievka s červenou šošovicou na kokosovom oleji
Kombinácia tekvice a červenej šošovice je naozaj skvelá.
Kalerábová polievka s pohánkovými knedličkami
Kaleráb posilňuje imunitný systém, pomáha predchádzať infekciám, zabezpečuje mentálnu sviežosť a koncentráciu.
Žlté kuriatka majú rovnaký účinok ako mrkva.