Nakopni svoju imunitu v Supershape PREMIUM

FERTILITY

Paradajková polievka s chrumkavou fazuľkou

Paradajky, hlavne tepelne upravené, sú bohaté na lykopén. 

Paradajková polievka s chrumkavou fazuľkou
13. JUN 2016

Suroviny

  • 1 červená paprika, prekrojená na polovicu
  • 500 g čerstvých olúpaných paradajok, pokrajaných na kocky
  • 1 konzerva celých paradajok
  • 250 ml vody (čistej alebo so zeleninovým bujónom)
  • 4 lyžice kokosového oleja alebo maslového tuku (ghee)
  • 6 strúčikov cesnaku, rozpučeného
  • 1/2 ČL papriky
  • 1/2 ČL kurkumy
  • 1 ČL čili
  • 2 ČL soli
  • 2 ČL mletej rasce
  • 1 konzerva bielej fazule, precedená a opláchnutá
  • 1/4 hrnčeka mandlí alebo kešu
  • petržlenová vňať na ozdobu

Postup

Papriku dajte do vyhriatej rúry na 200 °C a grilujte asi 8 minút. Po vytiahnutí ju prikryte papierovou utierkou a nechajte vychladnúť. Potom olúpte kožu.
V hrnci si zohrejte olej a asi dve tretiny cesnaku. Jemne opražte a pridajte čerstvé a aj konzervované paradajky a vodu, premiešajte a pridajte 1 ČL soli, 1 ČL rasce, kurkumu, chilli a papriku. Priveďte do varu, stíšte a nechajte variť asi 20 minút. Pridajte pokrájanú papriku a polievku rozmixujte dohladka.
Na plechu zmiešajte fazuľu, orechy, zvyšnú soľ, rascu, cesnak a chilli. Pokvapkajte olivovým olejom, premiešajte a pečte v rúre pri 200 °C asi 10 minút. Premiešajte iba raz.
Polievku naservírujte na tanier, pridajte fazuľu a ozdobte s petržlenovou vňaťou.

Zdroj: Eva Blaho

Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o: 

Rybacia polievka so špenátom a misomRybacia polievka so špenátom a miso pastou

Táto polievka je skutočná výživová dávka proti osteoporóze, anémii, na pružné a zdravé cievy a vôbec liek pre telo. 

 

 

Netradičná polievkaNetradičná polievka

Polievka, ktorá chutí výborne.

 

Hlivová polievka s tymiánovými knedličkamiHlivová polievka s tymianovými knedličkami

Zasýti i ohreje. 


Autor článku

Evablaho

Eva Blaho

Koncom roka 2011 som sa vrátila z Austrálie, kde som vyštudovala naturopatiu a nutričné poradenstvo. Na základe tejto skúsenosti som získala úplne iný pohľad na stravu, zdravie a životný štýl. Rozhodla som sa nenechať si tieto informácie iba pre seba. Prišla som späť na Slovensko a odvtedy pomáham ľuďom a šírim zdravé informácie prostredníctvom konzultácií, kurzov varenia, prednášok a chutných receptov.

http://www.zdraviebezliekov.sk

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Paradajková polievka s chrumkavou fazuľkou

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.