26. MÁJ 2016

Rybacia polievka so špenátom a miso pastou

Táto polievka je skutočná výživová dávka proti osteoporóze, anémii, na pružné a zdravé cievy a vôbec liek pre telo. 

Potrebujeme

  • 500 g filety z makrely alebo hnedej tresky či platýza
  • 5 lyžíc olivového oleja
  • jeden menší pór (cca  200 g)
  • 300 g špenátových listov
  • 100 g mrazenej kukurice lahôdkovej 
  • 1 vajíčko
  • 1 malá lyžička hondashi prášku 
  • 1 veľká polievková lyžica miso pasty z tmavej ryže
  • mleté korenie z mlynčeka 
  • himalájska soľ
  • gomasio soľ na záver na posypanie alebo sezamové semienka
  • cca 2 l vody

Príprava

Filety opláchneme, vysušíme a prekrojíme na polovicu. Skontrolujeme, či v nich nie sú viditeľné kosti. Do hrnca dáme olivový olej a orestujeme pór nakrájaný na pásiky. Pridáme rybu, mleté korenie a mierne opečieme. Pridáme kukuricu, jemne premiešame a zalejeme vodou. Keď  polievka začne vrieť, vyklopíme do nej vajíčko a rozmiešame vidličkou. Povaríme cca 15 minút. Na záver pred vypnutím pridáme hondashi prášok a rozmiešame miso pastu opatrne tak, aby sme nerozdelili rybie mäso. Ihneď vypneme oheň a nasypeme do polievky špenátové listy. Dochutíme himalájskou soľou. Inšpirácia na záver: každú porciu pred podávaním posypem gomasiom – sezamovou soľou a troškou opečených rias nori alebo wakame.

Zdroj receptu: horecka.sk

Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o: 

Netradičná polievkaNetradičná polievka

Polievka, ktorá chutí výborne.

 

Hlivová polievka s tymiánovými knedličkamiHlivová polievka s tymianovými knedličkami

Zasýti i ohreje. 

 

 

Mrkvovo - batátový krém s tofu krutónkami a škoricouMrkvovo-batátový krém s tofu krutónmi a škoricou

Máte chuť na originálnu polievku? Potom táto je tá pravá!


Autor článku

horeckablog

Silvia Horecká

Pracujem takmer pol života v gastronómii a v rámci tovaroznalectva som sa vývojom a štúdiom dostala až k naturopatii a trofologii. Snažím sa v svojom koncepte Terapia jedlom priblížiť ľudom vhodný výber jedál tak aby bolo čo najviac využiteľné pre ich zdravie a uspokojilo aj chuťové poháriky. V súčasnej dobe vediem kurzy varenia spojené s prednáškami a prezentáciou jednodruhových potravín a ich úpravy.

http://horecka.sk

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Rybacia polievka so špenátom a miso pastou

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 

Súvisiace články

Vegetariánsky tataráčik
Barbora Drahovská
Domáce musli tyčinky
Natália Spišiaková
Domáce musli tyčinky
30
SEP
Vanilkové rožky
AkoSiUvaritZdravie
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 860
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.