10. APR 2016

Hlivová polievka s tymianovými knedličkami

Zasýti i ohreje. 

Suroviny na polievku

  • 500 g hlivy
  • 1 stredne veľká cuketa
  • 1 stredne veľká mrkva
  • ½ zeleru
  • 1 červená cibuľa
  • 3 až 4 l vody
  • olivový olej
  • 1 zeleninový bujón
  • soľ
  • korenie

Suroviny na knedličky

  • 1 vajce
  • 4 až 5 PL krupice
  • hrubší plátok masla
  • čerstvý tymian
  • soľ
  • korenie

Postup

Umytú zeleninu (mrkva, zeler, cuketa, hliva) nakrájame na kocky. Na olivovom oleji restujeme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme mrkvu a zeler, krátko restujeme, pridáme hlivu, restujeme ďalšie 3 až 4 minúty, pokiaľ zelenina nedostane hnedkastú farbu. Zalejeme vriacou vodou, osolíme, okoreníme, pridáme zeleninový bujón a varíme cca 20 minút, aby bola zelenina chrumkavá. 3 až 4 minúty pred koncom pridáme cuketu a knedličky. Knedličky pripravíme zmiešaním vajca, masla, nadrobno nakrájaného tymianu, osolíme a okoreníme a pomocou 2 čajových lyžičiek tvarujeme knedličky, ktoré hádžeme do vývaru. Varíme, pokiaľ nám nevyplávajú na povrch. 

Zdroj: Tatiana Leová

zdravedesiate

 

 

Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o:

Papriková polievka láskyPapriková polievka lásky

Dievčatá z Biteme.sk zvyknú túto polievku variť na sviatok sv. Valentína.

 

Hrejivá cibuľová polievočka ako vo francúzskuHrejivá cibuľová polievočka

Už ste niekedy skúšali variť cibuľovú polievku? 

 

 

Polievka zo žltého poleného hrachuPolievka zo žltého poleného hrachu

Veľmi jednoduchá a chutná polievka z lúpaného žltého hrachu. 

 


Autor článku

foodbloggerka

Tatiana Leová

Už odmalička som sa rada motala v kuchyni. Rada varím tradičné veci netradične, niekedy cielene vyhľadávam netradičné ingrediencie a snažím sa ich zakomponovať do jedla. Pri varení kladiem dôraz na kvalitné sezónne a lokálne suroviny, ktoré neprecestovali polku zemegule a veľa vecí si vyrábam sama doma.

http://foodbloger.com/

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Hlivová polievka s tymianovými knedličkami

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 856
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.