Minestrone s divokou ryžou
Vonku sa už riadne ochladilo, a tak je vhodné jesť niečo, čo by nás zahrialo, na čom by sme si pochutili a mali skvelý pocit nasýtenia.
Budete potrebovať na 4 porcie:
- 40 g paradajkového pretlaku
- 10 g repkového oleja
- 5 g morskej soli
- 1 ks zeleninového bujónu, alebo zeleninový vývar
- 160 g fazuľových strúčkov
- 160 g bielej fazule varenej
- 80 g cibule
- 40 g stonkového zeleru
- 10 g cesnaku
- 160 g mrkvy
- 20 g šťavy z limetky
- 160 g lúpaných paradajok
- 100 g divokej ryže
- bobkový list, sušený tymián, chilli, petržlenová vňať
Príprava:
Mrkvu očistite a nakrájajte na kolieska. Stonkový zeler umyte, očistite a nakrájajte na 5 mm kúsky. Strúčiky fazuľky očistite a prekrojte na polovicu. Paradajky ošúpte, vyberte z nich jadierka a nakrájajte na väčšie kúsky. Varenú bielu fazuľu z konzervy zlejte a nechajte na sitku odkvapkať. Divokú ryžu uvarte al dente podľa návodu. Uvarenú ryžu prepláchnite studenou vodou.
Cibuľu a cesnak očistite a nakrájajte nadrobno a na oleji restujte dozlatista. Pridajte paradajkový pretlak a chvíľu restujte, prilejte vývar. Mrkvu, fazuľové strúčiky, zeler, bobkový list a tymian pridajte do vývaru a približne 15 minút povarte. Pridajte paradajky a bielu fazuľu a varte ďalších 5 minút. Vyberte bobkový list a nechajte mierne variť ešte 5 minút. Na dochutenie použite soľ, korenie a chilli. Na záver pridajte šťavu z limetky (podľa chuti) a čerstvú petržlenovú vňať.
Zdroj receptu: akosiuvaritzdravie.sk
Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o:
15-minútová polievka z červenej šošovice
Na prípravu potrebuješ šošovicu, batáty, mrkvu, tempeh a ďalšie ingrediencie.
Strukovinovo-hlivová polievka s kurkumou a cesnakom
V tomto recepte použijete štyri druhy fazule.
Cvikla obsahuje veľa antioxidantov a aj betaín. Betaín napomáha tráviacemu systému a podporuje produkciu žalúdočnej kyseliny.