18. JAN 2015

Strukovinovo-hlivová polievka s kurkumou a cesnakom

V tomto recepte použijete štyri druhy fazule.

Potrebujeme:

  • 250 g fazule (4 druhy fazule som namočila na noc: adzuky, biela, strakatá a červená)
  • jeden menší pór
  • 200 g hlivy ustricovitej
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 1 PL nakladaného cesnaku, alebo medvedieho cesnaku
  • 1 ČL kurkumy
  • 4 PL olivového oleja
  • v mažiari roztlačená  ČL horčicových semienok a koriandru
  • 1/2 ČL lyžičky mletej rasce
  • 2 bobkové listy
  • 1 červená cibuľa
  • 100 g jačmenných krúpov
  • 80 g sušeného hrachu
  • 1 lyžica sušenej koreňovej zeleniny (zmes), môžete použiť solčanku
  • soľ
  • mleté korenie z mlynčeka

Postup:

Vo väčšom hrnci zohrejeme olivový olej, pridáme koreniny a kurkumu, nasekanú červenú cibuľu a cesnak, pór nakrájaný na kolieska a krátko orestejume. Pridáme hlivu nakrájanú na tenké pásiky. Cca 5 minút restujeme. Namočenú fazuľu opláchneme a pridáme do hrnca. Pridáme opláchnuté  krúpy, hrach a bobkový list a sušenú koreňovú zeleninu. Zalejeme vodou. Varíme, kým fazuľa nie je mäkká. Pred dovarením dosolíme, okoreníme a primiešame lyžicu cesnaku. Ja som pridala ešte aj lyžicu nasekanej petržlenovej vňate. Jeme bez chleba!

Odporúčame prečítať: Kuskusové rizoto s proteínmi

Zdroj receptu: http://horecka.sk/2015/01/10/strukovinovo-hlivova-polievka-kurkumou-cesnakom/

Autor článku

horeckablog

Silvia Horecká

Pracujem takmer pol života v gastronómii a v rámci tovaroznalectva som sa vývojom a štúdiom dostala až k naturopatii a trofologii. Snažím sa v svojom koncepte Terapia jedlom priblížiť ľudom vhodný výber jedál tak aby bolo čo najviac využiteľné pre ich zdravie a uspokojilo aj chuťové poháriky. V súčasnej dobe vediem kurzy varenia spojené s prednáškami a prezentáciou jednodruhových potravín a ich úpravy.

http://horecka.sk

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Strukovinovo-hlivová polievka s kurkumou a cesnakom

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 856
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.