Nakopni svoju imunitu v Supershape PREMIUM

POWER WOMAN 3

Biela zimná polievka

Polievka je pripravená zo zeleru a jabĺk a nechýbajú ani rozmarínové krutóny. 

 

Biela zimná polievka
12. DEC 2016

Recept pre 4 až 5 osôb

Potrebujeme: 

  • jeden stredne veľký zeler (cca 500 g)
  • 2 kyslejšie jablká (cca 400 g)
  • 2 stredne veľké cibule
  • olivový olej
  • soľ, mleté čierne korenie

Na rozmarínové krutóny:

  • chlieb/iné pečivo
  • za hrsť rozmarínu
  • olivový olej

Postup: 

Zeleninu očistíme, cibuľu nakrájame na malé, zeler a jabĺčka na väčšie kocky. Cibuľu opražíme na olivovom oleji dozlatista, potom pridáme zeler a jablká a opražíme ďalšie dve minútky. Zalejeme vodou, tak aby hladina bola približne 1 až 2 cm nad zeleninou, osolíme a okoreníme. Necháme zovrieť a pri miernej teplote varíme 25 až 30 minút. Keď je zeler mäkký, všetko rozmixujeme ponorným mixérom dohladka, ešte raz prevaríme a dochutíme podľa potreby.

Na rozmarínové krutóny nakrájame chlebík alebo iné pečivo na malé kocky. Rozmarín umyjeme a nasekáme nadrobno. Následne na olivovom oleji chvíľku rozmarín opražíme a pridáme kocky chleba. Opekáme, kým nie sú kocky zlatisté a krásne chrumkavé.

Zdroj: biteme.sk

Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o: 

Hovädzí vývarHovädzí vývar

Čo navariť a ako posilniť imunitný systém? Odpoveďou je určite vývar z mäsa a kostí s troškou pálivejšieho korenia.

 

Petržlenovo-feniklový krémPetržlenovo-feniklový krém

Petržlen a fenikel tvoria dokonalý pár. Aspoň tak sa povráva, čo sa tejto voňavej a lahodnej polievky týka.

 

Cuketová polievka so špenátomCuketová polievka so špenátom

Zaujímavá a chutná kombinácia. Vyskúšate ju? 


Autor článku

biteme

Barbora Drahovská

Bite me je vegetariánsky blog nielen pre vegetariánov, ktorý založili v roku 2012 dve kamarátky Barbora a Mimi.

http://www.biteme.sk/

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Biela zimná polievka

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.