Nakopni svoju imunitu v Supershape PREMIUM

POWER WOMAN 3

Zapekané celozrnné lievance

S cícerovou pastou, paradajkami a balkánskym syrom.

Zapekané celozrnné lievance
11. JUL 2016

Suroviny

  • 2 PL cíceru (uvarený alebo prepláchnutý z konzervy), 6 PL celozrnnej špaldovej múky, 1 vajce, 1 PL olivového oleja, 2 PL vody, 1 PL smotanového syra typu Philadelphia, 1 PL balkánskeho syra, štipka soli, štipka čierneho korenia, 1 PL nasekanej pažítky

Na pastu

  • 3 kopcovité PL rozmixovaného cíceru, 1 PL sezamových semiačok, 1 PL sezamového oleja, 1/2 ČL sušeného cesnaku, štipka soli, štipka čierneho korenia, 1 PL olivového oleja

Na zapekanie

  • 3 veľké kolieska paradajok, 3 PL balkánskeho syra

Postup prípravy

Všetky ingrediencie na lievance dáme do mixéra a rozmixujeme na mierne husté cesto. Ak by sa vám zdalo cesto príliš husté, pridajte pár lyžíc vody. Ak, naopak, redšie, pridajte cícer alebo múku. Na panvicu nalejeme olivový olej a pečieme lievance. Rozohrejeme si rúru na maximum na opekanie zhora alebo gril a medzitým si pripravíme cícerovú pastu. Všetky ingrediencie na pastu dáme do mixéra a rozmixujeme na hladkú kašu. Nakrájame si paradajky na kolieska. Na lievance nanesieme lyžičkou pastu, na ňu naukladáme paradajky a na ne zasa rozdrvíme balkánsky syr. Dáme do rúry zapiecť asi na 3 minúty. Podávame teplé a čerstvé.

Zdroj: zdravienatanieri.sk

Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o: 

ČUČORIEDKOVÉ muffinyČučoriedkové muffiny

Zdravé muffiny plné šťavnatých čučoriedok. 

 

PARFAIT: kokosové poháre s ovocímKokosové poháre s ovocím

Lahôdka stvorená na pohodové letné dni.

 

Mrkvový koláčMrkvový koláč

Máte veľa mrkvy? Skúste tento božský koláč. 


Autor článku

zdravienatanieri

Natália Spišiaková

Milujem jedlo! Jedlo je moja závislosť a preto si musím vyberať. Až vekom som došla k uvedomeniu, že telo nie je „kuka nádoba“, ale dar, o ktorý sa treba starať, rozmaznávať ho a lahodiť mu. Všetka starostlivosť sa nám v dobrom vráti. Keďže mám hlavu plnú super zdravých receptov, cítila som potrebu podeliť sa s ostatnými.

http://www.zdravienatanieri.sk/

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Zapekané celozrnné lievance

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.