Zapekané celozrnné lievance
S cícerovou pastou, paradajkami a balkánskym syrom.
Suroviny
- 2 PL cíceru (uvarený alebo prepláchnutý z konzervy), 6 PL celozrnnej špaldovej múky, 1 vajce, 1 PL olivového oleja, 2 PL vody, 1 PL smotanového syra typu Philadelphia, 1 PL balkánskeho syra, štipka soli, štipka čierneho korenia, 1 PL nasekanej pažítky
Na pastu
- 3 kopcovité PL rozmixovaného cíceru, 1 PL sezamových semiačok, 1 PL sezamového oleja, 1/2 ČL sušeného cesnaku, štipka soli, štipka čierneho korenia, 1 PL olivového oleja
Na zapekanie
- 3 veľké kolieska paradajok, 3 PL balkánskeho syra
Postup prípravy
Všetky ingrediencie na lievance dáme do mixéra a rozmixujeme na mierne husté cesto. Ak by sa vám zdalo cesto príliš husté, pridajte pár lyžíc vody. Ak, naopak, redšie, pridajte cícer alebo múku. Na panvicu nalejeme olivový olej a pečieme lievance. Rozohrejeme si rúru na maximum na opekanie zhora alebo gril a medzitým si pripravíme cícerovú pastu. Všetky ingrediencie na pastu dáme do mixéra a rozmixujeme na hladkú kašu. Nakrájame si paradajky na kolieska. Na lievance nanesieme lyžičkou pastu, na ňu naukladáme paradajky a na ne zasa rozdrvíme balkánsky syr. Dáme do rúry zapiecť asi na 3 minúty. Podávame teplé a čerstvé.
Zdroj: zdravienatanieri.sk
Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o:
Zdravé muffiny plné šťavnatých čučoriedok.
Lahôdka stvorená na pohodové letné dni.
Máte veľa mrkvy? Skúste tento božský koláč.