Nakopni svoju imunitu v Supershape PREMIUM

POWER WOMAN 3

Rozmarínovo-hlivová nátierka

Rozmarín upokojuje a podporuje krvný obeh.

Rozmarínovo-hlivová nátierka
29. DEC 2016

Recept pre 4 osoby

Potrebujeme:

  • 600 g hlivy
  • 4 šalotky
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 100 g lieskových orechov
  • 50 ml vody alebo suchého bieleho vína
  • vetvička rozmarínu
  • 4 – 5 PL olivového oleja
  • 1 PL balzamikového octu
  • soľ
  • čierne korenie

Postup: 

Na oleji dozlatista osmažíme na kocky nakrájanú šalotku a celé očistené strúčiky cesnaku. Pridáme na kúsky nakrájanú hlivu, obratú vetvičku rozmarínu (čiže iba „lístky”), 50 ml bieleho suchého vína alebo vody, približne 1 zarovnanú ČL soli, čierne korenie a dusíme pod pokrievkou 6 minút. Po tomto čase necháme hlivu ešte 2 minútky smažiť na panvici už bez pokrievky.

Lieskové orechy opečieme na panvici približne minútku a pol, kým sa neuvoľní ich krásna aróma.

Vychladnutú hlivu dáme spolu s opečenými lieskovcami do mixéra, pridáme 4 až 5 PL olivového oleja, 1 PL balzamikového octu a vymixujeme dohladka.

Najlepšie chutí, keď trošku „postojí” v chladničke.

Servírujeme na dobrom kváskovom chlebíku.

Tip pre nevegánov: s rozdrobeným feta syrom chutí božsky.

Zdroj: biteme.sk

Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o: 

Vegetariánsky tataráčikVegetariánsky tataráčik

Tataráčik nielen pre vegetariánov.

 

 

Chlebové pivné žemličkyChlebové pivné žemličky

Veľmi rada používam do chlebíka aj pivo. Čím tmavšie a silnejšie použijete, tým bude cesto hutnejšie.

 

Celozrnný chlieb s grahamovou múkouCelozrnný chlieb s grahamovou múkou

Tento chlieb je veľmi jednoduchým domácim výrobkom a zvládnu ho aj začiatočníčky.


Autor článku

biteme

Barbora Drahovská

Bite me je vegetariánsky blog nielen pre vegetariánov, ktorý založili v roku 2012 dve kamarátky Barbora a Mimi.

http://www.biteme.sk/

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Rozmarínovo-hlivová nátierka

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.