Nátierka z mungo fazuliek
Mungo sú malé, tmavozelené fazuľky, ktoré chuťovo pripomínajú zelený hrášok.
Na nátierku budete potrebovať:
- 200 g mungo fazuliek
- cibuľu – stredne veľkú
- 4 až 5 polievkových lyžíc oleja
- 2 čajové lyžičky karí korenia
- 1 čajovú lyžičku morskej soli
- sušené paradajky
- 600 ml vody
Postup:
Očistenú cibuľu nakrájajte nadrobno a restujte ju na oleji asi 5 až 8 minút, pridajte karí korenie, chvíľu ho restujte spolu s cibuľou a pridajte k tomu suché mungo fazuľky.
Fazuľky predtým nenamáčajte, lebo by sa nerozvarili.
Celú zmes ešte pár minút restujte a zalejte ju 600 ml vody. Pridajte soľ a na miernom ohni varte cca 30 minút.
Zmes je riedka, ale postupne bude hustnúť a na záver sa odparí voda a môžete metličkou nátierku rozšľahať, alebo najemno ponorným mixérom.
Na záver dochutíte podľa vlastnej chute – sušené paradajky, bylinky a pod.
Nátierku odložte po vychladnutí do chladničky a spotrebujte do 5 až 7 dní.
Zdroj: akosiuvaritzdravie.sk
Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o:
Bryndzová nátierka s bylinkami a medvedím cesnakom
Nátierku si môžete dať aj na mäso či cestoviny.
Kto miluje čokoládu, je to pre neho ten pravý experiment.
Zdravé krekry, ktoré sú stvorené na maškrtenie.
Súvisiace články
TOP články
- Domáca Kešutela
- Kelové placky, ktoré majú svoj príbeh
- Cestoviny s avokádom
- Brownies bez výčitiek s extra dávkou čokolády
- Fitness cheesecake bez výčitiek do 30 minút
- Najlepší fitness cheesecake bez cukru
- Domáce tortilly iba zo 4 fit surovín
- Domáce proteínové palacinky: Rýchly snack plný bielkovín s minimom cukru
- Štavnaté fit burito
- Chalupársky vegetariánsky guláš