Nátierka z mungo fazuliek
Mungo sú malé, tmavozelené fazuľky, ktoré chuťovo pripomínajú zelený hrášok.
Na nátierku budete potrebovať:
- 200 g mungo fazuliek
- cibuľu – stredne veľkú
- 4 až 5 polievkových lyžíc oleja
- 2 čajové lyžičky karí korenia
- 1 čajovú lyžičku morskej soli
- sušené paradajky
- 600 ml vody
Postup:
Očistenú cibuľu nakrájajte nadrobno a restujte ju na oleji asi 5 až 8 minút, pridajte karí korenie, chvíľu ho restujte spolu s cibuľou a pridajte k tomu suché mungo fazuľky.
Fazuľky predtým nenamáčajte, lebo by sa nerozvarili.
Celú zmes ešte pár minút restujte a zalejte ju 600 ml vody. Pridajte soľ a na miernom ohni varte cca 30 minút.
Zmes je riedka, ale postupne bude hustnúť a na záver sa odparí voda a môžete metličkou nátierku rozšľahať, alebo najemno ponorným mixérom.
Na záver dochutíte podľa vlastnej chute – sušené paradajky, bylinky a pod.
Nátierku odložte po vychladnutí do chladničky a spotrebujte do 5 až 7 dní.
Zdroj: akosiuvaritzdravie.sk
Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o:
Bryndzová nátierka s bylinkami a medvedím cesnakom
Nátierku si môžete dať aj na mäso či cestoviny.
Kto miluje čokoládu, je to pre neho ten pravý experiment.
Zdravé krekry, ktoré sú stvorené na maškrtenie.