8. JUN 2016

Kváskové krekry

Zdravé krekry, ktoré sú stvorené na maškrtenie. 

Potrebujeme

  • 200 g aktívneho kvásku, už rozkvaseného (získame ho rozkvasením kvásku so 100 g ražnej celozrnnej múky a 100 ml vody)
  • 2 lyžice masla (môže byť aj kokosový olej)
  • 1 väčší hrnček ražnej celozrnnej múky (môžete skúsiť aj inú, napr. špaldovú celozrnnú)
  • 1 lyžička himalájskej soli
  • na posypanie mak, sezam, rôzne sušené bylinky

Postup

Toto všetko dobre zmiešame. Mali by sme získať husté a mäkké cesto ako plastelína. Dáme odležať do chladničky na niekoľko hodín. Ja zvyknem na celú noc.  Cesto vyberieme, rozdelíme na polovicu, vytvoríme valčeky a tie vyvaľkáme na silikónovej podložke natenučko. Preložila som ich na plechy, ktoré som ešte prikryla utierkou na polhodinu až hodinu.

Potom som pláty nakrájala na kúsky, aké som chcela, jemne postriekala vodou a posypala makom a sezamom. A ešte jemne osolila hrubozrnnou himalájskou soľou.

Pečieme v rozpálenej rúre tak dlho, kým ich nemáme dostatočne zafarbené alebo chrumkavé. Sú veľmi chutné a chrumkavé, vhodné len tak k vínu alebo aj ako príloha k jedlu – napríklad k šošovicovej polievke.

Zdroj receptu: kolacebezprace.sk

zdravedesiate

Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o: 

Avokádové žemličkyAvokádové žemličky

Chutné a zdravé, a navyše dodajú energiu. 

 

Domáce jemné špaldové žemleDomáce jemné špaldové žemle

Najlepšie boli tesne po upečení, mierne chrumkavé a vo vnútri vláčne.

 

Domáce musli tyčinkyDomáce müsli tyčinky

Oceníte ich pri cestovaní, v práci alebo s deťmi na ihrisku. 


Autor článku

LenkaM

Lenka Mančíková

Volám sa Lenka Mančíková, venujem sa homeopatickému poradenstvu, zdravému životnému štýlu a pečeniu zdravých koláčov. VIac o mne nájdete na stránke: www.kolacebezprace.sk.

www.kolacebezprace.sk

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Kváskové krekry

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 852
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.