Nakopni svoju imunitu v Supershape PREMIUM

FERTILITY

Muffiny z batatov so špenátom a kozím syrom

Bataty kúpite v obchode počas celého roka. 

Muffiny z batátov so špenátom a kozím syrom
16. JAN 2017

Potrebujeme:

  • 380 g uvarených batatov bez šupky
  • 125 g cícerovej múky
  • 125 g pohánkovej múky
  • 125 g roztopeného masla
  • 130 g kozieho syra mladého alebo polovyzretého
  • 3 dcl acidofilného mlieka
  • 4 ks vajcia
  • 100 g mladého listového špenátu
  • 1 malá lyžička kurkumy
  • mletá rasca, korenie z mlynčeka
  • soľ
  • prášok do pečiva (1 a pol balíka)
  • 1 malá lyžička sódy bikarbóny

Postup:

Zmiešame spolu v miske vajíčka, roztopené maslo, acidofilné mlieko a nahrubo nastrúhaný kozí syr (30 g odložíme na dekoráciu). Ingrediencie  musia mať izbovú teplotu. Pridáme koreniny a popučené bataty, múky a prášok do pečiva so sódou bikarbónou. Všetko vymiešame do hladkej hmoty. Na záver vmiešame umyté a utierkou vysušené  listy špenátu. Papierové košíčky uložíme do formy a do troch štvrtín naplníme zmesou. Povrch posypeme strúhaným syrom. Pečieme v teplovzdušnej rúre na 180 stupňov Celzia cca 25 až 30 minút. Muffiny vyberieme ihneď  po upečení a necháme vychladnúť na drevenej doske. Z tejto dávky urobíte 24 ks.

Zdroj: horecka.sk

Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o: 

Celozrnný kuskus s červenou šošovicou a hubamiCelozrnný kuskus s červenou šošovicou a hubami

Celozrnný kuskus je zdravý a červená šošovica ľahko stráviteľná. 

 

Zeleninový koláč s pohánkovou múkouZeleninový koláč s pohánkovou múkou

Koláč, ktorý je výborný nielen na obed. 

 

Domáce zemiakovo batátové gnocchiDomáce zemiakovo-batatové gnocchi

Gnocchi (gňoky) poznáme ako typické talianske jedlo.


Autor článku

horeckablog

Silvia Horecká

Pracujem takmer pol života v gastronómii a v rámci tovaroznalectva som sa vývojom a štúdiom dostala až k naturopatii a trofologii. Snažím sa v svojom koncepte Terapia jedlom priblížiť ľudom vhodný výber jedál tak aby bolo čo najviac využiteľné pre ich zdravie a uspokojilo aj chuťové poháriky. V súčasnej dobe vediem kurzy varenia spojené s prednáškami a prezentáciou jednodruhových potravín a ich úpravy.

http://horecka.sk

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Muffiny z batatov so špenátom a kozím syrom

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.