Muffiny z batatov so špenátom a kozím syrom
Bataty kúpite v obchode počas celého roka.
Potrebujeme:
- 380 g uvarených batatov bez šupky
- 125 g cícerovej múky
- 125 g pohánkovej múky
- 125 g roztopeného masla
- 130 g kozieho syra mladého alebo polovyzretého
- 3 dcl acidofilného mlieka
- 4 ks vajcia
- 100 g mladého listového špenátu
- 1 malá lyžička kurkumy
- mletá rasca, korenie z mlynčeka
- soľ
- prášok do pečiva (1 a pol balíka)
- 1 malá lyžička sódy bikarbóny
Postup:
Zmiešame spolu v miske vajíčka, roztopené maslo, acidofilné mlieko a nahrubo nastrúhaný kozí syr (30 g odložíme na dekoráciu). Ingrediencie musia mať izbovú teplotu. Pridáme koreniny a popučené bataty, múky a prášok do pečiva so sódou bikarbónou. Všetko vymiešame do hladkej hmoty. Na záver vmiešame umyté a utierkou vysušené listy špenátu. Papierové košíčky uložíme do formy a do troch štvrtín naplníme zmesou. Povrch posypeme strúhaným syrom. Pečieme v teplovzdušnej rúre na 180 stupňov Celzia cca 25 až 30 minút. Muffiny vyberieme ihneď po upečení a necháme vychladnúť na drevenej doske. Z tejto dávky urobíte 24 ks.
Zdroj: horecka.sk
Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o:
Celozrnný kuskus s červenou šošovicou a hubami
Celozrnný kuskus je zdravý a červená šošovica ľahko stráviteľná.
Zeleninový koláč s pohánkovou múkou
Koláč, ktorý je výborný nielen na obed.
Domáce zemiakovo-batatové gnocchi
Gnocchi (gňoky) poznáme ako typické talianske jedlo.