Marinovaný ružičkový kel
Ružičkový kel je zelenina, ktorej som dlho nevedela podľahnúť. Nepriatelili sme sa od detstva.
Suroviny
- 10 ks čerstvého ružičkového kelu
- 5 PL olivového oleja
- 1 ČL sušeného cesnaku
- 2 PL balzamikovej redukcie (glazúry)
- 1 PL domáceho medu
- štipka chilli korenia
- štipka soli
- štipka trojfarebného korenia
Postup prípravy
Kel si dobre opláchneme a prekrojíme na polovicu. Rúru si predhrejeme na 200 stupňov Celzia. V mise zmiešame 3 PL olivového oleja, soľ a poriadne v ňom rukami kel obalíme. Plech na pečenie si vystelieme papierom na pečenie a poukladáme naň kelové polovičky rezom dolu. Pečieme 15 minút (sledujeme, aby nám kel veľmi nezhnedol). V malej miske si zmiešame balzamikovú glazúru, domáci med, zvyšný olivový olej, sušený cesnak, chilli korenie, soľ a trojfarebné korenie. Vytiahneme kel z rúry, namočíme ho do balzamikovej zmesi tak, aby sa v nej poriadne obalil, poukladáme rezom hore a dáme ho zapiecť ešte na 10 minút. Podávame ako samostatnú pochúťku alebo ako prílohu k chutnému pečenému mäsku.
Zdroj: zdravienatanieri.sk
Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o:
Cícer je fantastická strukovina.
Šošovicový šalát s hroznom a kozím syrom
Tento šalát je chutný už na pohľad a jeho príprava je veľmi jednoduchá, chute krásne harmonizujúce.
Ľahký, rýchly a chutný!