Nakopni svoju imunitu v Supershape PREMIUM

POWER WOMAN 3

Marinovaný ružičkový kel

Ružičkový kel je zelenina, ktorej som dlho nevedela podľahnúť. Nepriatelili sme sa od detstva. 

Marinovaný pečený ružičkový kel
22. JUL 2016

Suroviny

  • 10 ks čerstvého ružičkového kelu
  • 5 PL olivového oleja
  • 1 ČL sušeného cesnaku
  • 2 PL balzamikovej redukcie (glazúry)
  • 1 PL domáceho medu
  • štipka chilli korenia
  • štipka soli
  • štipka trojfarebného korenia

Postup prípravy

Kel si dobre opláchneme a prekrojíme na polovicu. Rúru si predhrejeme na 200 stupňov Celzia. V mise zmiešame 3 PL olivového oleja, soľ a poriadne v ňom rukami kel obalíme. Plech na pečenie si vystelieme papierom na pečenie a poukladáme naň kelové polovičky rezom dolu. Pečieme 15 minút (sledujeme, aby nám kel veľmi nezhnedol). V malej miske si zmiešame balzamikovú glazúru, domáci med, zvyšný olivový olej, sušený cesnak, chilli korenie, soľ a trojfarebné korenie. Vytiahneme kel z rúry, namočíme ho do balzamikovej zmesi tak, aby sa v nej poriadne obalil, poukladáme rezom hore a dáme ho zapiecť ešte na 10 minút. Podávame ako samostatnú pochúťku alebo ako prílohu k chutnému pečenému mäsku.

Zdroj: zdravienatanieri.sk

Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o: 

Cícerový šalát s fetouCícerový šalát s fetou

Cícer je fantastická strukovina. 

 

Šošovicový šalát s hroznom a kozím syromŠošovicový šalát s hroznom a kozím syrom

Tento šalát je chutný už na pohľad a jeho príprava je veľmi jednoduchá, chute krásne harmonizujúce.

 

REBARBOROVÝ šalátRebarborový šalát

Ľahký, rýchly a chutný!


Autor článku

zdravienatanieri

Natália Spišiaková

Milujem jedlo! Jedlo je moja závislosť a preto si musím vyberať. Až vekom som došla k uvedomeniu, že telo nie je „kuka nádoba“, ale dar, o ktorý sa treba starať, rozmaznávať ho a lahodiť mu. Všetka starostlivosť sa nám v dobrom vráti. Keďže mám hlavu plnú super zdravých receptov, cítila som potrebu podeliť sa s ostatnými.

http://www.zdravienatanieri.sk/

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Marinovaný ružičkový kel

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.