Kváskové lievance
Ak vám zostane pri pečení chleba navyše kvások, skúste tieto lievance.
Cesto (16 lievancov):
- 120 g hotového ražného celozrnného kvásku (už prekvaseného cez noc)
- 50 g vločiek
- 100 g špaldovej celozrnnej múky
- 70 g pohánkovej múky
- 260 ml mandľového mlieka (môže byť aj normálne mlieko)
- 2 ks vanilkový cukor
- lyžica kokosového cukru alebo ryžového sirupu
- 1 vajíčko
- môžete pridať mak podľa chuti
Postup:
Všetky suroviny okrem vajíčka dobre premiešame, prikryjeme igelitom a dáme prekvasiť aspoň na dve hodiny. Samozrejme, záleží od sily kvásku. Ak uvidíte bublinky, je ten správny čas pridať vajíčko. Dobre premiešame a necháme prikryté kvasiť ešte minimálne polhodinu.
Ak by ste robili cesto večer, kľudne zamiešajte na lievance a nechajte kvasiť celú noc na kuchynskej linke. Ráno pridajte iba vajíčko a máte slávnostné raňajky.
Lievance vyprážame na panvici potretej ghí maslom. Podávala som ich s ricottou a marhuľovým džemom alebo s čerstvým mangom.
Zdroj: kolacebezprace.sk
Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o:
Hriešne dobré lievance bez cukru
Ideálne raňajky, ktoré naštartujú tvoj deň.
Lievance sú vhodnými raňajkami, ktoré sa dajú pripraviť aj deň vopred a ráno ich stačí ohriať.
Tento rýchly a vo finále vynikajúci dezert som si vymyslela, keď som mala chuť na sladké a nechcela som zaťažiť organizmus zbytočným cukrom.