2. MÁJ 2016

Malinovo–ríbezľové lievance

Tento rýchly a vo finále vynikajúci dezert som si vymyslela, keď som mala chuť na sladké a nechcela som zaťažiť organizmus zbytočným cukrom.

INGREDIENCIE (cca 15 kusov)

  • 200 ml vody
  • 3 PL sójoveho mlieka
  • 10 až 11 lyžíc celozrnnej múky (špaldovej)
  • ½ balíka kypriaceho prášku bez fosfátov
  • 2 vajíčka
  • štipka soli
  • mrazené alebo čerstvé bobuľové ovocie (ríbezle/maliny/čučoriedky) alebo bio džem čučoriedkový
  • 2 až 3 PL hnedého cukru/medu (podľa chuti)
  • 70 %  horká čokoláda
  • 2 – 3 ČL Solamylu rozpustené vo vode

Postup

V odmerke zmiešame vodu so sójovým mliekom. Nevadí, ak vzniknú hrudky, všetko sa spolu aj tak premieša mixérom. Pridáme ostatné ingrediencie – múku, vajíčka a miešame mixérom asi 3 minúty. Na zaver pridáme štipku soli a kypriaci prášok a znova miešame ešte asi pol minúty.
Panvicu vymastíme kvapkou olivového oleja alebo kokosového tuku, cesto nalejeme do otvorov na lievance a pomaly pečieme pri nízkej teplote z oboch strán. V dobrom ceste sa po celej ploche lievanca spravia bublinky (ak sa nerobia, pridajte ešte kypriaci prášok – a nebudú sa ani lepiť).

Pripravíme si ovocie: do malého hrnčeka vysypeme ovocie, prisypeme cukor alebo med a zohrejeme. V malom poháriku si rozmiešame Solamyl s vodou, stačí v 0,5 dl vody a vylejeme do ovocnej zmesi. Miešame až do zhustnutia. Ak sa vám zdá zmes málo hustá, pridajte ešte Solamyl. Hotové dolky potrieme hrubšou vrstvou ovocia a poukladáme na seba. Polejeme horkou čokoládou, ktorú sme predtým roztopili vo vodnom kúpeli. Nádherný a chutný dezert je na svete!

zdravedesiate

Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o: 

Makovo-hruškové ovsenné lievanceMakovo-hruškové ovsené lievance

Makovo-hruškové lievance sú skvelou a zdravou pochúťkou, ktorá je na raňajky ako stvorená. 

 

 

Mrkvová tortaMrkvová torta

 Chutí výborne a je jednoduchá na prípravu. 

 

Pudingová kaša zo pšena a maku s brusnicami a praženými lieskovcamiPudingová kaša z pšena a maku

Navyše s brusnicami a praženými lieskovcami.
 


Autor článku

bencova

Zuzana Benčová

Aktívne sa venujem zdravému životnému štýlu, najmä zdravému vareniu. Som zakladateľkou stránky www.fitrecepty.com, kde zverejňujem svoje bezmäsité recepty spolu s FOTO postupom, a tiež všetko dôležité o zdraví a výžive. A sem tam aj pár príbehov naviac, aby sme pri snahe zdravo variť nezabudli žiť, radovať sa a milovať :)

http://www.fitrecepty.com/

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Malinovo–ríbezľové lievance

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 856
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.