27. APR 2016

Makovo-hruškové ovsené lievance

Makovo-hruškové lievance sú skvelou a zdravou pochúťkou, ktorá je na raňajky ako stvorená. 

Na prípravu 2 lievancov potrebujeme (na výšku veľkosť cca 12 cm)

  • 4 PL jemných ovsených vločiek
  • 3 PL špaldovej múky
  • 1 vajce
  • 2 PL agáve sirupu
  • 1 kopcovitá PL maku mletého
  • štipka soli
  • 2 mäkké rozpučené hrušky
  • 2 PL kokosového oleja

Postup prípravy

Všetky ingrediencie zmiešame na hustejšie cesto a opekáme na kokosovom oleji. Ak sa vám bude zdať cesto tuhšie, pridajte pár lyžíc napr. ovseného mlieka, ak riedke, pridajte múku. Na záver dozdobíme čerstvým, alebo mrazeným ovocím a polejeme agáve sirupom, prípadne posypeme makom.

Zdroj receptu: http://www.zdravienatanieri.sk/vydatne-ranajky/zdrave-lievance/

zdravedesiate

Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o: 

Hriešne dobré lievance bez cukruHriešne dobré lievance bez cukru

Ideálne raňajky, ktoré naštartujú tvoj deň. 

 

Pšenové lievance s karamelizovanými hruškamiPšenové lievance s karamelizovanými hruškami

Lievance zo pšenových vločiek zjemnené tvarohom, ktorý dodá potrebné bielkoviny, sú spestrením každého jedálnička a ich prípravu zvládne aj začiatočník.

 

 

Romantické raňajky s celozrnnými lievancamiRomantické raňajky s celozrnnými lievancami

Poznáte tie reklamy na kávu, v ktorých vôňa rannej, čerstvo zomletej kávy, pohladí dušu vášho milého?


Autor článku

zdravienatanieri

Natália Spišiaková

Milujem jedlo! Jedlo je moja závislosť a preto si musím vyberať. Až vekom som došla k uvedomeniu, že telo nie je „kuka nádoba“, ale dar, o ktorý sa treba starať, rozmaznávať ho a lahodiť mu. Všetka starostlivosť sa nám v dobrom vráti. Keďže mám hlavu plnú super zdravých receptov, cítila som potrebu podeliť sa s ostatnými.

http://www.zdravienatanieri.sk/

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Makovo-hruškové ovsené lievance

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 858
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.