Korenistý batatový chlebík
V tomto recepte sme použili veľmi chutné a naozaj vysokokvalitné mandľové maslo od Powerlogy.
31. JAN 2017
Na cca 750 g bochník chlebíka budete potrebovať:
- 2 PL bio kokosového masla
- 2 veľké bataty (sladké zemiaky)
- ½ pohára kokosovej múky (70 g)
- ½ pohára mandľového masla Powerlogy (150 g)
- 4 PL masla (70 g)
- 4 vajcia
- 1 ČL vanilkového extraktu
- 1 ČL bio cejlónskej škorice Powelogy
- ½ ČL mletého muškátového kvetu
- 1 ČL mletého muškátového orieška
- 1 ČL sódy bikarbóny
- 1 ČL bezfosfátového prášku do pečiva
- ¼ ČL soli
- voliteľné: 40g Natural collagen protein Powerlogy
Postup:
- Bataty (sladké zemiaky) ošúpte, nakrájajte na väčšie kúsky a uvarte domäkka. Po uvarení zlejte vodu a bataty roztlačte na kašu vidličkou a nechajte vychladiť.
- V mise zmiešajte kokosovú múku, soľ, mletú škoricu, muškátový kvet, muškátový orech, prášok do pečiva, sódu bikarbónu.
- Vo väčšej miske vyšľahajte vajcia, pridajte vanilkový extrakt, mandľové maslo a roztopené maslo.
- Na záver vmiešajte kašu z batatov a dobre premiešajte. Do tejto zmesi dôkladne vmiešajte suchú zmes.
- Formu na biskupský chlebíček vymažte kokosovým tukom a naplňte ju cestom. Pečte pri 180 °C asi 50 minút.
- Variácia na zmenu výživových hodnôt chlebíka: ak chcete prípadne navýšiť hodnotu bielkovín na porciu chlebíka, môžete pridať cca 40 g Powerlogy natural collagen proteín.
Zdroj: akosiuvaritzdravie.sk
Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o:
Tataráčik nielen pre vegetariánov.
Veľmi rada používam do chlebíka aj pivo. Čím tmavšie a silnejšie použijete, tým bude cesto hutnejšie.
Celozrnný chlieb s grahamovou múkou
Tento chlieb je veľmi jednoduchým domácim výrobkom a zvládnu ho aj začiatočníčky.
DISKUSIA K ČLÁNKU (0)