Domáci kokosový jogurt
Kokosové mlieko je výborným zdrojom vitamínov, minerálov a kyseliny laurovej, ktorá sa nachádza aj v materskom mlieku.
Suroviny:
- 1 plechovka kokosového krému
- 1 polievková lyžica probiotickej kultúry
- 1/2 čajovej lyžičky agar-agar
- 1 čajová lyžička medu (alebo iného prírodného sladidla)
Postup:
Suroviny dobre premiešajte a nechajte odstáť pri izbovej teplote 24 hodín. Môžete podávať s ovocím a mätovými lístkami. Vynikajúce! Med slúži ako potrava pre baktérie a netreba sa báť, že by bol jogurt sladký. Ja som ako probiotickú kultúru použila obsah kapsuliek s probiotikami. Tým, ktorým neprekážajú mliečne produkty, môžu použiť na štartovanie “jogurtovacieho” procesu aj kvalitný jogurt (1 polievková lyžica).
Zdroj: zdraviebezliekov.sk
Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o:
Pri jeho jedení budete mať chuť zabaliť sa do deky a vychutnávať si ho so šálkou teplého čaju.
Nevšedná, no chutná a zdravá kombinácia, čo poviete?
Kaša, ktorá skvelo zaženie hlad a dodá veľa živín.