25. NOV 2016

Tekvicový chia puding

Pri jeho jedení budete mať chuť zabaliť sa do deky a vychutnávať si ho so šálkou teplého čaju.

2 porcie, 40 minút

Suroviny: 

  • 2 PL chia semienok
  • 1/2 šálky rastlinného mlieka
  • 1/2 šálky tekvicového pyré (z hokaido tekvice)
  • 2 ČL javorového sirupu
  • 1/2 ČL vanilky
  • 1/2 ČL kurkumy
  • 1/2 ČL škorice 

Postup:

Semienka namočíme na 5 minút do rastlinného mlieka a sem-tam premiešavame vidličkou. Tekvicové pyré s vanilkou, javorovým sirupom, kurkumou a škoricou vložíme do nádoby ručného mixéra. Pridáme chia semienka v mlieku a všetko spolu zmixujeme do jemnej krémovej hmoty. Rozdelíme do pohárov a podávame ako dezert, alebo ako desiatu či olovrant.

Tekvicové pyré 

Hokaido si prekrojíme na polovičku a vydlabeme semiačka. Vložíme do zapekacej nádoby a podlejme cca 2,5 cm vody. Pečieme na 180 stupňov Celzia asi polhodinu. Po upečení vyberieme dužinu a skladujeme v sklenej nádobe. Skvele sa hodí samostatne na pyré, napríklad k lososovi alebo do dezertov, obilnín či pudingov.

Zdroj: zhravo.sk

Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o: 

Pšenové guľky s kustovnicou a pistáciami bez pridaného cukruPšenové guľky s kustovnicou a pistáciami

Veľmi rýchly aj interaktívny recept na zdravú sladkosť. Čiže nezabudnite do prípravy zapojiť deti. 

 

Tekvicová torta s kešuTekvicová torta s kešu

Úplne neodolateľná záležitosť, ktorú budete chcieť piecť stále dookola.

 

Tapiokový pudink s hurmikakiTapiokový puding s hurmikaki

Niečo pre milovníkov zdravých  sladkostí v bezlepkovej a v  bezmliečnej verzii, bez laktózy a kazeínu. 


Autor článku

Zhravo.sk

Zhravo .sk

Zhravo vzniklo spojením slov, ktoré tvoria základnú myšlienku nášho blogu a to zdravo a hravo. Sme manželia Grófovci a máme ...obrovskú radosť z toho, že sme našli spôsob, ako sa cítiť naozaj fit prostredníctvom zlepšenia životosprávy. Zistili sme, že žiť zdravo je naozaj jednoduché. Racionálny prístup k výžive nám prináša samé pozitíva a tento blog je tu na to, aby sme sa o ne s Vami delili.

www.zhravo.sk

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Tekvicový chia puding

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 1327
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.