Chutná maková kaša
Mak je vzácnym zdrojom vápnika a dajú sa z neho pripraviť chutné dobroty.
7. OKT 2016
Suroviny na 2 porcie:
- 5 – 6 PL ovsených vločiek
- 1 PL ovsených otrúb
- 2 PL rastlinného mlieka
- 1 PL chia semienok
- 2 ČL makového oleja
- 2 ČL kešu masla
- sezónne ovocie (my sme dali hrušky a sedeli k makovej chuti a voni výborne)
Postup:
Vločky spolu s otrubami si nasypeme do hrnca a zalejeme až dovrchu vodou. Pridáme rastlinné mlieko a miešame do zhustnutia. Vypneme a pridáme makový olej, chia semienka a kešu maslo.
Zdroj: zhravo.sk
Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o:
Bezlepková kaša, ktorá je vhodná na raňajky či desiatu
Už ste unavení z toho, že jete ráno dookola to isté?
Bezlepkové palacinky ako od babičky
Na palacinkách si môžu pochutnať aj celiatici.
DISKUSIA K ČLÁNKU (0)