Vegánsky jačmenný šolet s tempehom
Originálne prevedenie tohto jedla je vždy s mäsitou zložkou, najčastejšie s husacím mäsom.
Pre 6 osôb potrebujeme:
- 800 g tempehu
- 1 čínska kapusta
- 500 g bielej drobnej fazule (namočiť na 12 hodín a uvariť s bobkovým listom domäkka)
- 500 g jačmenných krúp veľkých – uvariť vo vode domäkka
- olivový olej cca 5 lyžíc
- 8 strúčikov cesnaku
- troška chilli podľa chuti
- mleté čierne korenie z mlynčeka
- kurkuma mletá
- majoránka sušená alebo čerstvá
- rasca čierna a rasca drvená
- horčicové semienka
- soľ
Postup:
Na prípravu tohto jedla použijeme veľkú panvicu alebo wok. Do panvice nalejeme olivový olej, pridáme kurkumu, rascu, horčicové semienko, chilli a mierne ohrejeme. Pridáme tempeh nakrájaný na menšie kocky. Čínsku kapustu nakrájanú na pásiky orestujeme spolu s tempehom. Pridáme cesnak a dôkladne premiešavame, aby sa všetko zafarbilo dožlta a chute sa navzájom prepojili. Na záver vsypeme uvarenú fazuľu a krúpy, majoránku a opekáme cca 10 minút za častého premiešania. Dochutíme soľou a mletým korením z mlynčeka.
Zdroj: horecka.sk
Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o:
V kombinácii s pečenou červenou kapustou a vlašskými orechmi vytvárajú lahodnú kombináciu chutí.
Tekvicu môžeme zameniť za cukinu, papriku či batát.
Stále hľadáme nové inšpirácie na grilovanie a tento recept nám v poslednej dobe veľmi ulahodil.