14. JUL 2016

Plnené šampiňóny

Stále hľadáme nové inšpirácie na grilovanie a tento recept nám v poslednej dobe veľmi ulahodil. 

Na 8 plnených šampiňónov potrebujeme

  • 8 veľkých šampiňónov
  • 150 g syra feta
  • rajčiny
  • za hrsť petržlenovej vňate alebo čerstvej bazalky
  • olivový olej

Postup

Šampiňóny očistíme a opatrne z nich odstránime nožičky, ktoré nakrájame na malé kocky. V miske ich zmiešame s nadrobeným syrom feta, nadrobno nakrájanými rajčinami a nasekanou petržlenovou vňaťou. Zalejeme 3 PL olivového oleja, okoreníme a dobre premiešame.

Do šampiňónov spravíme špáradlom jednu až dve dierky, aby nám plnka neostala príliš vodnatá a tekutina mohla odkvapkávať. Šampiňóny naplníme lahodnou plnkou a grilujeme na rozpálenom grile. 

Ako prílohu odporúčame svieže šaláty či zeleninové hranolky. 

Zdroj: biteme.sk

Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o: 

Zdravý ryžový nákyp bez lepku, cukru a laktózyZdravý ryžový nákyp

Tento recept neobsahuje ani štipku cukru, a predsa uspokojí tvoje chúťky. 

 

Hovädzie mäso na hubách s pohánkovými krúpamiHovädzie mäso na hubách s pohánkovými krúpami

Proteíny sú nevyhnutným stavebným prvkom pre svalovú hmotu, činnosť vnútorných orgánov, nezaobídu sa bez nich ani vlasy, nechty či pokožka.

 

Tofu na mandliachTofu na mandliach

Tofu je výborným zdrojom bielkovín.


Autor článku

biteme

Barbora Drahovská

Bite me je vegetariánsky blog nielen pre vegetariánov, ktorý založili v roku 2012 dve kamarátky Barbora a Mimi.

http://www.biteme.sk/

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Plnené šampiňóny

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 858
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.