5. AUG 2016

Šošovicové guľôčky

V kombinácii s pečenou červenou kapustou a vlašskými orechmi vytvárajú lahodnú kombináciu chutí.

Recept pre 3 osoby

Potrebujeme

na šošovicové guľôčky:

  • 150 g červenej šošovice
  • 1 balenie údeného tofu
  • 1 červenú cibuľu
  • 2 strúčiky cesnaku
  • za hrsť nasekanej petržlenovej vňate (môžete použiť aj sušenú)
  • 2 PL olivového oleja
  • 1/2 ČL kurkumy
  • 1/4 ČL chilli prášku
  • soľ a čierne korenie

Postup: 

Na šošovicové guľôčky si uvaríme šošovicu (max.15 minút vo vriacej vode). Necháme ju poriadne odkvapkať a zmiešame ju s rozdrobeným tofu, nadrobno nakrájanou červenou cibuľkou, pretlačeným cesnakom, nasekanou petržlenovou vňaťou, 2 PL olivového oleja, 1/2 ČL kurkumy, 1/4 ČL chilli prášku, čiernym mletým korením a soľou. Ak by ste chceli mať guľôčky hutnejšie, primiešajte do zmesi 3 PL strukovinovej múky. Vytvarujte guľôčky vo veľkosti golfovej loptičky a naukladajte ich na plech vystlaný papierom na pečenie. Zvrchu ich potrite troškou oleja a pečte pri 200 stupňoch približne 20 až 25 minút. Ak dáte guľôčky piecť spolu s kapustou, nastavte teplotu na približne 210 stupňov a v polke pečenia vymeňte plechy.

Potrebujeme

na pečenú kapustu

  • 1 stredne veľkú hlávku červenej kapusty
  • 70 g vlašských orechov
  • 1 PL medu alebo javorového sirupu ak ste vegáni
  • 1 ČL sušenej červenej mletej papriky
  • 1/2 ČL mletej rasce
  • soľ a čierne mleté korenie
  • olivový olej

Postup: 

Červenú kapustu očistíme od vrchných šupiek, rozkrojíme na polovicu a nakrájame na pásiky široké cca 3 až 4 cm. Rozprestrieme ich na plech vystlaný papierom na pečenie. Kapustu osolíme, okoreníme, pridáme 1 ČL mletej sušenej papriky, 1/2 ČL mletého rasce, pokvapkáme olivovým olejom a dobre všetko spolu premiešame. Pečieme v rozohriatej rúre na 220 stupňov približne 20 až 25 minút, alebo kým nezačne kapusta získavať chrumkavé okraje. Na záverečné 2 minúty kapustu polejeme cca 1 PL medu.

Zdroj: biteme.sk

Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o: 

Plnené tekvičkyPlnené tekvičky

Tekvicu môžeme zameniť za cukinu, papriku či batát.

 

Špargľový koláčŠpargľový koláč

Tento recept odporúčame každému milovníkovi špargle, ktorý hľadá nové uplatnenie tejto štíhlej krásavice. 

 

Cestoviny s tuniakovou omáčkouCestoviny s tuniakovou omáčkou

Rýchly a chutný obed pre zaneprázdnených. 


Autor článku

biteme

Barbora Drahovská

Bite me je vegetariánsky blog nielen pre vegetariánov, ktorý založili v roku 2012 dve kamarátky Barbora a Mimi.

http://www.biteme.sk/

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Šošovicové guľôčky

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 858
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.