21. JUL 2016

Špargľový koláč

Tento recept odporúčame každému milovníkovi špargle, ktorý hľadá nové uplatnenie tejto štíhlej krásavice. 

Potrebujeme

  • 1 lístkové cesto (ideálne je, ak si doma pripravíme zdravé z celozrnnej múky)
  • 1 zväzok zelenej špargle (500 g)
  • 200 g roztierateľného kozieho syra
  • 1 vajíčko
  • za hrsť slnečnicových semiačok
  • 2 PL sezamových semiačok 
  • soľ a mleté čierne korenie
  • zmes korenia: napr. muškátový oriešok, mletý kmín, červená paprika, koriander, kardamóm

Postup

Vyvaľkané lístkové cesto rozložíme na plech na pečenie. Rozotrieme naň kozí syr, rozšľahané vajíčko a poukladáme vedľa seba špargľu ako poslušných vojačikov, jednu vedľa druhej. Pred ukladaním im trošku zrežeme stopky. Koláč zľahka osolíme a okoreníme vybranými a dostupnými koreninami. Posypeme slnečnicovými a sezamovými semiačkami a môžeme dať piecť na približne 20 – 25 minút pri 190 stupňoch.

Zdroj: biteme.sk

Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o: 

Cestoviny s tuniakovou omáčkouCestoviny s tuniakovou omáčkou

Rýchly a chutný obed pre zaneprázdnených. 

 

Ryžové cestoviny so zeleninouRyžové cestoviny so zeleninou

Vraj vegánsky a bezlepkový recept. 

 

Zdravý ryžový nákyp bez lepku, cukru a laktózyZdravý ryžový nákyp

Tento recept neobsahuje ani štipku cukru, a predsa uspokojí tvoje chúťky. 


Autor článku

biteme

Barbora Drahovská

Bite me je vegetariánsky blog nielen pre vegetariánov, ktorý založili v roku 2012 dve kamarátky Barbora a Mimi.

http://www.biteme.sk/

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Špargľový koláč

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 858
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.