Tuniakové burgre s hráškom a kuskusom
Výnimočne jednoduché jedlo a vyvážená lahodná chuť sú pre tento recept typické.
Suroviny:
- 2 konzervy tuniaka vo vlastnej šťave
- 1/3 hrnčeka celozrnného kuskusu
- 2 PL celozrnnej strúhanky
- 1 vajce
- 1 pór (biela časť)
- 1/2 hrnčeka cukrového hrášku (mrazený)
- 1 PL balzamikového krému
- 1/2 PL kokosového cukru
- hrsť petržlenovej vňate
- himalájska soľ, korenie
- 5 PL kokosového tuku na pečenie
Postup:
Kuskus namočíme do horúcej vody a necháme ho nasiaknuť. Pór nakrájame na drobné kúsky a mierne prepražíme na 1 PL kokosového tuku, asi po 1. minúte pridáme mrazený hrášok, restujeme približne 2 minúty a odstavíme. Petržlenovú vňať nasekáme nadrobno. Zmiešame tuniaka, nasiaknutý kuskus, petržlenovú vňať, strúhanku, vajce, balzamikový krém, kokosový cukor, soľ a korenie. K premiešanej zmesi pridáme pór s hráškom a jemne premiešame. Rozohrejeme si grilovaciu panvicu s kokosovým tukom. Tvarujeme burgre o priemere 6 cm a výške asi 1 cm. Pečieme, kým nie sú krásne chrumkavé. Podávame s čerstvou zeleninou, alebo zeleninovým pyré.
Zdroj: zdravienatanieri.sk
Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o:
Bryndzová nátierka s bylinkami a medvedím cesnakom
Nátierku si môžete dať aj na mäso či cestoviny.
Zdravé krekry, ktoré sú stvorené na maškrtenie.
Mungo sú tmavozelené fazuľky, ktoré chuťovo pripomínajú zelený hrášok.