Trojfarebné zeleninové špagety s hubovou vegánskou omáčkou
Bleskový obed či večera. Budete prekvapení, ako skvelo môžu chutiť zeleninové špagety.
Suroviny
- 1 cuketa
- 1 mrkva
- 100 g čiernych sépiových špagiet (použiť môžete akékoľvek)
- 8 ks šampiňónov
- 2 PL olivového oleja
- 1/2 krabičky ryžovej smotany
- himalájska soľ podľa vašej chuti
- korenie a sušený cesnak podľa chuti
Postup prípravy
Vo vriacej osolenej vode si uvaríme sépiové špagety. Cuketu a mrkvu si umyjeme (ak chceme, tak aj ošúpeme), pripravíme si špiralizér a natočíme si na ňom špagety. Nakrájame si šampiňóny. Panvicu rozohrejeme, pridáme do nej sépiové aj zeleninové špagety, šampiňóny, sušený cesnak, korenie a soľ a krátko, asi len 2 minúty, ich orestujeme. Odstavíme. Do nádobky od ponorného mixéru vložíme viac ako polovicu orestovaných šampiňónov a zalejeme ich ryžovou smotanou. Rozmixujeme na krém, dosolíme a dochutíme korením a dáme ešte prevrieť na samostatnú panvicu. Jedlo naberieme na tanier a polejeme smotanou.
Zdroj: zdravienatanieri.sk
Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o:
Tuniakové burgre s hráškom a kuskusom
Výnimočne jednoduché jedlo a vyvážená lahodná chuť sú pre tento recept typické.
Grilovaná zelenina s cícerom a krutónmi
Grilovaná zelenina je príjemným spestrením jedálnička.
Vegánsky jačmenný šolet s tempehom
Originálne prevedenie tohto jedla je vždy s mäsitou zložkou, najčastejšie s husacím mäsom.