17. AUG 2016

Vegánsky jačmenný šolet s tempehom

Originálne prevedenie tohto jedla  je vždy s mäsitou zložkou, najčastejšie s husacím mäsom. 

Pre 6 osôb potrebujeme:

  • 800 g tempehu
  • 1 čínska kapusta
  • 500 g bielej drobnej  fazule (namočiť na 12 hodín a uvariť s bobkovým listom domäkka)
  • 500 g jačmenných krúp veľkých – uvariť vo vode domäkka
  • olivový olej cca 5 lyžíc
  • 8 strúčikov cesnaku
  • troška chilli podľa chuti
  • mleté čierne korenie z mlynčeka
  • kurkuma mletá
  • majoránka sušená alebo čerstvá
  • rasca čierna  a rasca drvená
  • horčicové semienka
  • soľ

Postup:

Na prípravu tohto jedla použijeme veľkú panvicu alebo wok. Do panvice nalejeme olivový olej, pridáme kurkumu, rascu, horčicové semienko, chilli  a mierne ohrejeme. Pridáme tempeh nakrájaný na menšie kocky. Čínsku kapustu nakrájanú na pásiky orestujeme spolu s tempehom. Pridáme cesnak a  dôkladne premiešavame, aby sa všetko zafarbilo dožlta a chute sa navzájom prepojili. Na záver vsypeme uvarenú fazuľu a krúpy, majoránku a opekáme cca 10 minút za častého premiešania. Dochutíme soľou a mletým korením z mlynčeka.

Zdroj: horecka.sk

Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o: 

Šošovicové guľôčkyŠošovicové guľôčky

V kombinácii s pečenou červenou kapustou a vlašskými orechmi vytvárajú lahodnú kombináciu chutí.

 

Plnené tekvičkyPlnené tekvičky

Tekvicu môžeme zameniť za cukinu, papriku či batát.

 

Plnené šampiňónyPlnené šampiňóny

Stále hľadáme nové inšpirácie na grilovanie a tento recept nám v poslednej dobe veľmi ulahodil. 


Autor článku

horeckablog

Silvia Horecká

Pracujem takmer pol života v gastronómii a v rámci tovaroznalectva som sa vývojom a štúdiom dostala až k naturopatii a trofologii. Snažím sa v svojom koncepte Terapia jedlom priblížiť ľudom vhodný výber jedál tak aby bolo čo najviac využiteľné pre ich zdravie a uspokojilo aj chuťové poháriky. V súčasnej dobe vediem kurzy varenia spojené s prednáškami a prezentáciou jednodruhových potravín a ich úpravy.

http://horecka.sk

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Vegánsky jačmenný šolet s tempehom

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 856
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.