Nakopni svoju imunitu v Supershape PREMIUM

POWER WOMAN 3

Teľacie ossobuco s cviklou a paštrnákom

Tento recept pochádzajúci z Talianska je známy ako milánska špecialita, kde ho robia najčastejšie ,,in bianco“, čiže  natural a taktiež s paradajkami. 

Teľacie ossobuco s cviklou a paštrnákom
27. JAN 2017

Pre 6 až 8 osôb potrebujeme:

  • 6 kúskov mäsa ,,ossobuco” (najlepšie teľacieho, ale môže byť aj hovädzie)
  • 2 veľké červené cibule
  • 4 menšie cvikle
  • 1 väčší batat
  • 3 väčšie paštrnáky
  • 150 g pohánkovej krupice
  • 1 dcl olivového oleja
  • 3 bobkové listy
  • 400 g kvalitnej paradajkovej šťavy – passata pomodoro
  • 3 ks sladkého drievka (môže byť aj mleté)
  • 6 ks badiánu
  • 1 ČL horčicových semienok
  • 1 ČL kurkumy
  • 1 ČL  mletej senovky gréckej
  • 3 čerstvé rozmarínové vetvičky
  • 6 strúčikov cesnaku
  • čierne korenie z mlynčeka
  • 2 až 3 dcl bieleho vína
  • čerstvá trebuľka, medvedí cesnak alebo petržlenová vňať na posypanie pred podávaním

Postup:

Mäso umyjeme a osušíme papierovou utierkou. Okraje osoobuca, biele blany po obvode mäsa, nastrihneme nožničkami cca 6-krát, aby sa mäso nezvlnilo, keďže ho budeme pomaly piecť a dusiť. Previažeme to potravinárskym špagátikom, aby držalo tvar. Previažeme to do tvaru hviezdice, ale nie veľmi pevne. Obalíme z oboch strán v pohánkovej krupici a položíme na drevenú dosku. Na panvici ohrejeme olivový olej a mäso narýchlo z oboch strán opečieme (po 5 minút), aby sa zatiahlo a uchovalo si šťavu. 

Medzitým si pripravíme zeleninu, očistíme ju, ošúpeme a nakrájame na väčšie kúsky (batat, paštrnák), cviklu a cibuľu na štvrtky. Zeleninu poukladáme na dno veľkého keramického pekáča. Pridáme koreniny, bylinky a podlejeme paradajkovou šťavou a vínom. Zeleninu mierne osolíme. Opečené mäso z panvice vyberieme a uložíme navrch na zeleninu. Zelenina musí byť úplne ponorená v tekutine a mäso iba niekoľko milimetrov. Ak treba, dolejeme vodu. Povrch mäsa ochutíme mletým korením z mlynčeka. Pečieme zakryté v teplovzdušnej rúre pri 160 stupňoch 2,5 až 3 hodiny. Vrchnák neodkrývame, v pekáči je dosť tekutiny a všetky chute sa krásne spoja. Keď je mäsko a zelenina mäkká, vyberieme zeleninu, dáme do vysokej nádoby a zmixujeme na hladkú kašu. Pridáme troška olivového alebo orechového panenského oleja. Mäso pred podávaním zbavíme špagátika, ochutíme soľou a bylinkami, alebo aj domácim bylinkovým pestom ak máme.

Zdroj: horecka.sk

Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o: 

Tilapia so salsou verde a hráškovo-špenátovým pyréTilapia so salsou a hráškovo-špenátovým pyré

Pri kúpe tilapie si dajte pozor na pôvod – vyhnite sa rybám chovaným na farmách.

 

Tofu s čiernou fazuľouTofu s čiernou fazuľou

Čierna fazuľa je výnimočne prospešná pre tráviaci systém a najmä hrubé črevo. 

 

Tuniak s ázijským korením a hubovým šalátomTuniak s ázijským korením a hubovým šalátom

Tuniak je bohatý na omega-3 tuky a veľmi chutný.


Autor článku

horeckablog

Silvia Horecká

Pracujem takmer pol života v gastronómii a v rámci tovaroznalectva som sa vývojom a štúdiom dostala až k naturopatii a trofologii. Snažím sa v svojom koncepte Terapia jedlom priblížiť ľudom vhodný výber jedál tak aby bolo čo najviac využiteľné pre ich zdravie a uspokojilo aj chuťové poháriky. V súčasnej dobe vediem kurzy varenia spojené s prednáškami a prezentáciou jednodruhových potravín a ich úpravy.

http://horecka.sk

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Teľacie ossobuco s cviklou a paštrnákom

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.