25. JAN 2017

Tilapia so salsou a hráškovo-špenátovým pyré

Pri kúpe tilapie si dajte pozor na pôvod – vyhnite sa rybám chovaným na farmách.

Ingrediencie pre 2 osoby:

  • 400 g balenie filiet tilapie
  • 50 g masla
  • soľ, čerstvo namleté korenie
  • citrónová šťava

Salsa verde:

  • 4 PL olivového oleja
  • šťava z ½ citróna
  • 3 strúčiky cesnaku
  • soľ
  • čerstvé mleté korenie
  • hrsť petržlenovej vňate
  • 1 – 2 PL kapár

Pyré:

  • 350 g balenie mrazeného hrášku 
  • 100 g baby špenátu
  • 1 cibuľa
  • 100 ml sladkej smotany
  • 100 ml zeleninového vývaru
  • 40 g  masla
  • soľ, korenie

Postup:

Salsu verde si pripravíme rozmixovaním všetkých ingrediencií. Pokiaľ sa nám zdá konzistencia príliš hustá, prilejeme olivový olej.

Očistíme cibuľu a nakrájame najemno. Na masle speníme cibuľu dozlatista, pridáme hrášok, dochutíme soľou a korením. Prilejeme vývar a smotanu a za občasného miešania uvaríme. Nakoniec primiešame baby špenát, rozmixujeme tyčovým mixérom a v prípade potreby dochutíme soľou a korením.

Filety umyjeme, osušíme papierovou utierkou, osolíme a okoreníme z oboch strán. Na panvici si necháme rozpustiť maslo a filety orestujeme z oboch strán (cca 3 minúty z každej strany). Nakoniec môžeme filety pokvapkať citrónovou šťavou.

Zdroj: foodbloger.com

Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o: 

Tofu s čiernou fazuľouTofu s čiernou fazuľou

Čierna fazuľa je výnimočne prospešná pre tráviaci systém a najmä hrubé črevo. 

 

Tuniak s ázijským korením a hubovým šalátomTuniak s ázijským korením a hubovým šalátom

Tuniak je bohatý na omega-3 tuky a veľmi chutný.

 

Losos s batatmi, hráškom a cuketouLosos s batatmi, hráškom a cuketou

Výživný, zdravý, ľahký a rýchly obed či večera, ktorá musí chutiť snáď každému. 


Autor článku

foodbloggerka

Tatiana Leová

Už odmalička som sa rada motala v kuchyni. Rada varím tradičné veci netradične, niekedy cielene vyhľadávam netradičné ingrediencie a snažím sa ich zakomponovať do jedla. Pri varení kladiem dôraz na kvalitné sezónne a lokálne suroviny, ktoré neprecestovali polku zemegule a veľa vecí si vyrábam sama doma.

http://foodbloger.com/

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Tilapia so salsou a hráškovo-špenátovým pyré

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 1251
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.