Špenátové halušky so šampiňónovou omáčkou
Lahodná kombinácia špenátu a šampiňónov.
INGREDIENCIE
- 250 g celozrnnej jemne mletej (hladkej) múky
- ½ balenia mrazeného špenátového pretlaku
- 2 vajíčka
- 1 PL soli
- 40 g roztopeného masla
Omáčka
- 1 malá cibuľka
- 1 cesnakový strúčik
- 1 balenie čerstvých šampiónov alebo iných húb, výborné sú aj kuriatka
- olivový olej
- 6 PL špaldovej alebo ryžovej smotany
- 5 PL mlieka
- vývar na podliatie (najlepšie mäsový)
- soľ
- mleté čierne korenie
POSTUP
Cesto na halušky pripravíme zmiešaním všetkých surovín dohromady. Vznikne kašovité cesto, ak je príliš riedke, pridajte múku, ak husté, tak vodu. Halušky hádžeme do osolenej vriacej vody cez dierované sitko obvyklým spôsobom, varíme asi 10 minút. Precedíme, prepláchneme a polejeme olivovým olejom, aby sa nezlepili. Omáčku pripravíme z najemno nakrájaných šampiňónov (môžete ich dokonca postrúhať), ktoré podusíme na najemno nakrájanej cibuľke so strúčikom cesnaku. Ja som ho nakoniec vybrala. Podlejeme vývarom a zalejeme špaldovou smotanou, mliekom, a môžeme zahustiť trochou hladkej celozrnnej múky, ktorú rozmiešame v mlieku. Osolíme, okoreníme a môžeme podávať.
Zdroj receptu: Zuzana Benčová
Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o:
Makové šúľance z troch surovín
Hlavnou ingredienciou týchto božsky dobrých šúľancov sú ľanové semienka.
Recept na zdravé zemiakové halušky so špenátom.
Bio kura na paprike so špaldovo-špenátovými haluškami
Neviete, čo dnes variť na obed? Doprajte si chutné kura so špaldovo-špenátovými haluškami.