25. SEP 2015

Zemiakové halušky so špenátom

Recept na zdravé zemiakové halušky so špenátom.

Základné „zemiakové“ cesto na halušky:

  • 300 g zemiakov
  • 70 g ryžovej múky 
  • 1-2 PL zemiakového škrobu 
  • jedno vajce
  • soľ podľa chuti

Príprava:

Zemiaky uvarte v šupke. Použite zemiaky s vyšším obsahom škrobu. Uvarené zemiaky ošúpte a pretlačte ešte teplé, alebo najemno postrúhajte. Pridajte ryžovú múku a trochu zemiakového škrobu, soľ a rozšľahané vajce. Vypracujte cesto. Množstvá si upravte podľa kvality vašich zemiakov. Z tohto základného cesta môžete robiť šúľance, alebo halušky (gnocchi). Vytvarujte si z cesta dlhý šúľok v priemere 1,5-2 cm a nakrájajte na kúsky asi 1,5 cm. Ak chcete pripraviť gnocchi sformujte ich do guľôčky a roztlačte vidličkou. Vytvarované šúľance alebo gnocchi uvarte vo vriacej osolenej vode. Varte krátko cca 5 min.

Takto ich urobíte so špenátom:

  • 2 porcie uvarených halušiek
  • 1 ks červenej cibule
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 100 g čerstvého špenátu
  • 100 g cherry paradajok
  • 100 g sušenej šunky prosciutto alebo schwarzwaldskej, tirolskej šunky a pod.
  • 2 polievkové lyžice kvalitného oleja
  • soľ, mleté korenie, bylinky podľa chuti

Postup:

Na oleji restujte cesnak a červenú cibuľu dozlatista, pridajte rozkrojené paradajky, na väčšie kusy nakrájanú šunku, pridajte uvarené a scedené halušky a na záver vmiešajte čerstvý špenát. Na dochutenie použite soľ, mleté korenie a čerstvé bylinky podľa chuti (bazalka, petržlenová vňať). Jedlo môžete posypať strúhaným parmezánom.

Zdroj receptu: akosiuvaritzdravie.sk

Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o: 

Karfiolové rizotoKarfiolové rizoto

Čo poviete na karfiolové rizoto ako dnešné menu? 

 

Pečené rybacie guľkyPečené rybacie guľky

Hlavnou ingredienciou je tuniak alebo losos.

 

Pravé talianske rizotoPravé talianske rizoto

Tiež ste si nejeden raz pochutili na skvelom krémovom rizote a myslíte si, že takto ho dokáže pripraviť len zdatný taliansky šéfkuchár? 

 


Autor článku

Ako

Ako Si Uvarit Zdravie.sk

Ako Si Uvariť Zdravie - blog, ktorý vám pomôže cítiť sa lepšie, vyzerať lepšie, mať sa lepšie. Nájdete tu množstvo zaujímavých tém o výžive, pohybe, relaxe a spánku, recepty a informácie o doplnkoch. Tipy pre vaše zdravie a vitalitu.

http://akosiuvaritzdravie.sk/

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Zemiakové halušky so špenátom

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 858
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.