25. SEP 2014

Bio kura na paprike so špaldovo-špenátovými haluškami

Neviete, čo dnes variť na obed? Doprajte si chutné kura so špaldovo-špenátovými haluškami.

Odporúčame prečítať: Kuracie rezne s kari, jablkami a cibuľou

Na prípravu 6 porcií potrebujeme:

  • 2 celé bio kuracie stehná (bio kuracie prsia z 1 kuraťa)
  • 1 cibuľa
  • 1 červená paprika
  • 1 mandľová bio smotana (husté mlieko)
  • 1 ČL červenej papriky
  • soľ
  • čierne korenie
  • rasca drvená
  • štipka čili korenia
  • 2 PL masla ghee

Halušky

  • 1,5 hrnčeka celozrnnej polohrubej špaldovej múky
  • poriadna hrsť čerstvých špenátových listov
  • 2 vajcia
  • soľ
  • sušený crsnak
  • 1 PL roztopeného masla ghee
  • 1 hrnček mlieka (plnotučného)

Postup prípravy:

Na masle ghee si orestujeme nakrájanú cibuľu. Asi po 2 minútach pridáme nakrájanú papriku. Je jedno, ako to nakrájame, lebo to aj tak rozmixujeme. Restujeme ešte ďalšie 2 minúty a pridáme naporcované kuracie nôžky a prsia. Ja som oddelila horné a spodné stehná a prsia som zasa rozkrájala na 4 časti. Chvíľu restujeme na cibuľovo-paprikovej zmesi. Pridáme soľ, čierne korenie, rascu. Ešte 2 minúty dusíme a zalejeme vodou tak, aby stehná boli do polovice ponorené. Necháme ďalej pod prikrývkou dusiť cca 30 minúť. Keď sa nám zdá, že už je kurča takmer hotové, vyberieme ho bokom a do šťavy, v ktorej sa dusilo, nalejeme mandľovú smotanu, pridáme červenú papriku a chilli a celú zmes rozmixujeme ponorným mixérom. Do omáčky vložíme späť kura a dusíme, kým nie je kurča úplne mäkké.

Ak je potrebné ešte dosolíme, alebo pridáme viac korenia. Každý podľa svojej chuti. Pustíme sa do halušiek. Dáme si zovrieť vodu vo veľkom hrnci, osolíme ju. Vezmeme si nádobu od ponorného mixéru a vylejeme do nej vajíčka spolu s listovým špenátom a rozmixujeme to na jednoliatu zmes. Do misy si nasypeme múku, soľ, cesnak, roztopené maslo ghee a mlieko a prilejeme vymixované vajíčka so špenátom. Celé to dobre premiešame a cez sitko na halušky precedíme pripravené cesto. 

Odporúčame prečítať: Marocké kura plnené zeleninovým kuskusom


Zdroj receptu: http://www.zdravienatanieri.sk/zdrave-obedy/masite-jedla/?utm_source=copy&utm_medium=paste&utm_campaign=copypaste&utm_content=http%3A%2F%2Fwww.zdravienatanieri.sk%2Fzdrave-obedy%2Fmasite-jedla%2F

Autor článku

zdravienatanieri

Natália Spišiaková

Milujem jedlo! Jedlo je moja závislosť a preto si musím vyberať. Až vekom som došla k uvedomeniu, že telo nie je „kuka nádoba“, ale dar, o ktorý sa treba starať, rozmaznávať ho a lahodiť mu. Všetka starostlivosť sa nám v dobrom vráti. Keďže mám hlavu plnú super zdravých receptov, cítila som potrebu podeliť sa s ostatnými.

http://www.zdravienatanieri.sk/

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Bio kura na paprike so špaldovo-špenátovými haluškami

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 851
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.