Špargľový koláč
Tento recept odporúčame každému milovníkovi špargle, ktorý hľadá nové uplatnenie tejto štíhlej krásavice.
Potrebujeme
- 1 lístkové cesto (ideálne je, ak si doma pripravíme zdravé z celozrnnej múky)
- 1 zväzok zelenej špargle (500 g)
- 200 g roztierateľného kozieho syra
- 1 vajíčko
- za hrsť slnečnicových semiačok
- 2 PL sezamových semiačok
- soľ a mleté čierne korenie
- zmes korenia: napr. muškátový oriešok, mletý kmín, červená paprika, koriander, kardamóm
Postup
Vyvaľkané lístkové cesto rozložíme na plech na pečenie. Rozotrieme naň kozí syr, rozšľahané vajíčko a poukladáme vedľa seba špargľu ako poslušných vojačikov, jednu vedľa druhej. Pred ukladaním im trošku zrežeme stopky. Koláč zľahka osolíme a okoreníme vybranými a dostupnými koreninami. Posypeme slnečnicovými a sezamovými semiačkami a môžeme dať piecť na približne 20 – 25 minút pri 190 stupňoch.
Zdroj: biteme.sk
Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o:
Cestoviny s tuniakovou omáčkou
Rýchly a chutný obed pre zaneprázdnených.
Vraj vegánsky a bezlepkový recept.
Tento recept neobsahuje ani štipku cukru, a predsa uspokojí tvoje chúťky.