15. JUL 2016

Ryžové cestoviny so zeleninou

Vraj vegánsky a bezlepkový recept. 

Recept pre 2 osoby
Doba prípravy: 25 až 30 minút

Potrebujeme

  • 2 mrkvy
  • 1 červenú papriku
  • 1 jarnú cibuľku
  • 1/2 čínskej kapusty
  • 1 cesnak
  • 200 g ryžových rezancov (3 mm)
  • olej
  • soľ a mleté čierne korenie

Na arašidovú omáčku

  • 2 PL kvalitného arašidového masla (100 % arašidy)
  • 2 PL tamari sójovej omáčky (sójová nie je bezlepková)
  • 1 PL ryžového octu 
  • 1 PL medu
  • 6 PL vody (môžete pridať aj viac, ak máte omáčky radšej tekutejšie)

Postup

Mrkvu, papriku a jarnú cibuľku očistíme a nakrájame na tenké pásiky. Čínsku kapustu taktiež nakrájame natenko a odložíme zatiaľ bokom. Na panvici si rozohrejeme olej a pridáme mrkvu, papriku a jarnú cibuľku.

Kým sa nám zelenina opeká, pripravíme si omáčku tak, že spolu vymixujeme všetky potrebné ingrediencie. Ak máte radšej redšie omáčky, pridajte viac vody.

Následne si pripravíme aj ryžové rezance podľa návodu na obale. Varia sa len pár minút, dávajte pozor, aby ste ich nerozvarili. Keď sú hotové, prepláchneme ich v studenej vode, aby sme zastavili proces varenia a kvapneme na ne trošku oleja, aby sa nezlepili.

Keď je zelenina skoro hotová, pridáme roztlačený cesnak a čínsku kapustu. Opražíme ďalších 5 minút, osolíme, okoreníme a ochutnáme. Ak je zelenina hotová, odstavíme ju z ohňa, pridáme ryžové rezance a dobre premiešame. Následne pridáme omáčku a znova dobre premiešame.

Môžeme ozdobiť čerstvými klíčkami a krúžkami zelenej časti cibuľky. Dobrú chuť!

Do receptu sa skvelo hodí aj na kúsky nakrájané tofu. 

Zdroj: biteme.sk

Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o: 

Plnené šampiňónyPlnené šampiňóny

Stále hľadáme nové inšpirácie na grilovanie a tento recept nám v poslednej dobe veľmi ulahodil. 

 

Zdravý ryžový nákyp bez lepku, cukru a laktózyZdravý ryžový nákyp

Tento recept neobsahuje ani štipku cukru, a predsa uspokojí tvoje chúťky. 

 

Tofu na mandliachTofu na mandliach

Tofu je výborným zdrojom bielkovín.

 


Autor článku

biteme

Barbora Drahovská

Bite me je vegetariánsky blog nielen pre vegetariánov, ktorý založili v roku 2012 dve kamarátky Barbora a Mimi.

http://www.biteme.sk/

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Ryžové cestoviny so zeleninou

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 852
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.